Vilniaus muitinėje sulaikytas neaiškaus turinio siuntinys

Praėjusios savaitės pabaigoje Vilniaus oro uosto poste muitininkai aptiko neaiškaus turinio siuntinį. Įtarus, jog yra pažeidžiama Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos (CITES) konvencija, prekė buvo sulaikyta.

Vilniaus muitinėje sulaikytas neaiškaus turinio siuntinys iš Kinijos.<br>Muitinės nuotr.
Vilniaus muitinėje sulaikytas neaiškaus turinio siuntinys iš Kinijos.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:22 AM

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, iš Kinijos atkeliavusi nedidelio dydžio siunta su organinės kilmės dariniais muitininkams sukėlė įtarimų. Nors deklaruota, kad siuntinyje ženšenio šaknys, iš pirmo žvilgsnio įvertinti, ar tai tiesa, nėra paprasta.

Siuntinys perduotas Gamtos tyrimų centrui, kuriame turėtų būti nustatyta, kokia prekė pasiekė Lietuvą, ir ar pagal CITES reikalavimus šiuos organinius darinius galima įvežti į mūsų šalį be reikalingo leidimo.

Muitinė primena, jog įvežant (išvežant) egzotiškus augalus ar gyvūnus, jų dalis ar gaminius iš jų, vadovaujamasi CITES konvencijos nuostatomis bei Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis. Šios taisyklės reglamentuoja nykstančių laukinių augalų ir gyvūnų, jų dalių ar iš jų gautų produktų, pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą bei išvežimą iš Lietuvos teritoriją, prekybos leidimų išdavimą ir jų kontrolės tvarką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.