Policininkas jo sodo namelį tvarkiusį meistrą auklėjo smūgiais

Buityje iškilusias problemas smurtu išspręsti pasišovęs buvęs Šiaulių apskrities policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) vyresnysis tyrėjas 35 metų Gediminas Aina antradienį Šiaulių apygardos teisme išgirdo nuosprendį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 18, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:38 AM

Kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo pripažintam G.Ainai teismas apribojo laisvę pusei metų – nuteistasis nuo 23 valandos vakaro iki 6 valandos ryto turės būti namuose.

Be to G.Aina nuo jo nukentėjusiam šiauliečiui Vytautui K. turės atlyginti ir tūkstančio litų neturtinę žalą.

Išgirdęs šį nuosprendį G.Aina galėjo lengviau atsidusti – šis ekspareigūnas buvo kaltinamas ir piktnaudžiavimu tarnyba, savavaldžiavimu, dokumento suklastojimu bei neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu.

Teismas dėl šių nusikaltimų G.Ainą išteisino.

Laukia dar vienas teismo procesas

Lengviau atsidusti galėjo ir kartu su G.Aina į teisiamųjų suolą patekęs jo kolega – buvęs Šiaulių apskrities policijos komisariato ONTB vyresnysis tyrėjas 40 metų Ričardas Pocius.

Piktnaudžiavimu tarnyba kaltintą R.Pocių teismas išteisino.

Į teismo salę konvojaus pareigūnų atvesdintas R.Pocius net ir išgirdęs išteisinamąjį nuosprendį laisvės neatgavo.

Narkotinių priemonių vagyste, jų platinimu, piktnaudžiavimu tarnyba, kyšininkavimu ir kitais sunkiais nusikaltimais kaltinamo R.Pociaus laukia teismo procesas Panevėžio apygardos teisme.

Prieš Panevėžio apygardos teismą turės stoti ir piktnaudžiavimu tarnyba, turto pasisavinimu, kyšininkavimu bei kitais nusikaltimais apkaltintas G.Aina.

Dėl narkotikų vagystės, jų platinimo ir kitų sunkų nusikaltimų Panevėžio apygardos teisme bus teisiama aštuoniolika asmenų, dalis kurių anksčiau dirbo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ONTB.

Meistrus susirado per internetą

Į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnų akiratį ONTB dirbę G.Aina ir R.Pocius 2012-ųjų rudenį pateko ne dėl kvaišalų vagystės ar jų platinimo, o dėl buitinių problemų.

Į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus darbuotojus kreipęsis šildymo sistemų meistras Vytautas K. pasiskundė, kad yra terorizuojamas to paties komisariato ONTB pareigūnų.

Paaiškėjo, kad 2012 metų lapkričio mėnesį G.Aina sumanė savo sodo namelyje įdėti kamino įdėklą.

Internete suradęs, kad tuo užsiima pareigūnas pasikvietė meistrus.

Atvykęs Vytautas G. apžiūrėjo kaminą ir pažadėjo už tūkstantį litų per vieną-dvi dienas iš nerūdijančio plieno skardos pagaminti ir į kaminą įkišti įdėklą.

Kilo įtarimų dėl kokybės

Sumontavus įdėklą G.Ainai kilo įtarimų dėl kokybės. Išgirdęs tokias pretenzijas Vytautas K. pasiūlė paimti sodo namelyje sumontuoto įdėklo detalę ir nuvažiavus į prekybos centrą palyginti ją su ten parduodamais „Vilpros“ įdėklais.

Palyginęs įdėklus G.Aina įsitikino, kad „Vilpros“ ir jo sodybos namelio kamine sumontuoto įdėklo kokybė skiriasi.

Tada G.Aina Vytautą K. pasikvietė į policijos komisariatą, kur kabinete kumščiu kelis kartus smogė jam į nugarą ir šoną.

Apkultas Vytautas K. bandė aiškinti, kad įdėklas kokybiškas ir nurodė jį pagaminusios įmonės pavadinimą.

Paieškoję, kas apie šią įmonę rašoma internete G.Ainos kolegos rado įrašą - „saugokitės sukčių“.

Pareigūnai vyko į meistro namus

Priremtas prie sienos Vytautas K. pareiškė, kad jis tėra tarpininkas, o visus reikalus tvarko toks Žydrūnas M.

Paklaustas, kur galima rasti tą Žydrūną M., Vytautas K. tik patraukė pečiais ir pasakė, kad jo bosas jau kelias dienas nežinia kur girtauja.

Tada G.Aina nusprendė vykti į Vytauto K. namus. Kolegai padėti pasišovė R.Pocius.

Šį G.Ainos ir R.Pociaus vizitą į Vytauto K. namus Imuniteto tarnybos pareigūnai įvertino, kaip neteisėtą kratą ir G.Ainą bei R.Pocių apkaltino piktnaudžiavimu tarnyba.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad šio jiems inkriminuoto nusikaltimo G.Aina ir R.Pocius neįvykdė.

Padarė tik tarnybinį nusižengimą

Teismas taip pat nusprendė, kad aiškindamasis šią buitinę problemą ir iš policijos duomenų bazės rinkdamas informaciją apie galimai nekokybišką dėklą pagaminusius asmenis G.Aina neįvykdė jam inkriminuoto nusikaltimo dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.

Teismo nuomone taip elgdamasis G.Aina nebent padarė tarnybinį nusižengimą, už ką galėjo būti nubaustas drausmine nuobauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.