Verslininką V. Jankauską teisme pribloškė taksisto liudijimas

Iš pradžių apsimelavo policininkas, o dabar sunkiai įtikinamas istorijas riečia liudytojas. Verslininko Vaidoto Jankausko tariamas nusižengimas prie Vilniaus oro uosto virsta detektyvu.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 18, 2014, 7:26 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:54 AM

Pirmadienį Vilniaus apylinkės teisme, kuriame nagrinėjama parduotuvių tinklo „Du broliai“ bendraturčio V.Jankausko administracinė byla, liudijęs sostinės oro uoste taksistu dirbantis Andrius Eidukevičius pareiškė, kad verslininkas iš policininko bandė atimti ginklą.

Tuo V.Jankausko nekaltina net į konfliktą su juo įsivėlę policininkai – administracinė byla verslininkui iškelta tik dėl to, kad jis atsisakė pateikti dokumentus.

Pareigūną vadino Paška

Pasak A.Eidukevičiaus, tą vakarą jo dėmesį atkreipė prabangus V.Jankausko automobilis „Tesla“, todėl viską gerai prisimena.

Liudytojas teigė, kad prie centrinio išėjimo iš oro uosto V.Jankausko automobilis tąkart sustojo net du kartus ir vis ant pėsčiųjų perėjos.

Pirmą kartą netoli jo stovėjęs policininkas Paška (Pavelas Brazovskis. – Red.) į pažeidimą dėmesio nekreipė, bet kai tas pats automobilis sustojo antrą kartą ir prie jo priėjo du keleiviai, nusprendė veikti.

„Vienas keleivis įlipo per dešinės pusės dureles, antras apėjo aplink ir kažką kalbėjosi su vairuotoju. Kaip tik tuo metu prie jų priėjo pareigūnas, kuris anksčiau stovėjo taksi stovėjimo juostoje ties perėja“, – pasakojo liudytojas.

Anot A.Eidukevičiaus, policininko pasirodymas nepatiko nei automobilio „Tesla“ vairuotojui, nei vis dar į mašiną neįsėdusiam antrajam keleiviui.

Pastarasis, kaip dabar aišku, V.Jankausko sūnus Andrius, ištiesė dešinę ranką ir ja nustūmė P.Brazovskį, o kaire ranka mojo tėvui, kad šis važiuotų.

Matė, kaip priešinosi?

P.Brazovskis, anot liudytojo, buvo nepėsčias. Jis kažkaip prasmuko prieš A.Jankauską ir užtvėrė „Tesla“ kelią.

Toliau buvo dar gražiau: V.Jankauskas porą kartų bandė užvažiuoti ant pareigūno, todėl šis turėjo šiek tiek atsitraukti, bet vieną savo koją laikė priešais priekinį automobilio žibintą ir neleido pažeidėjui nuvažiuoti.

Tada daryti tvarkos išlipo V.Jankauskas – jis esą stūmė pareigūną ir griebė už diržo, norėdamas ištraukti jo ginklą.

Išpuolis, pasak A.Eidukevičiaus, nepavyko – P.Brazovskis sulaikė V.Jankauską ir nuvedė į oro uosto patalpose esantį policijos skyrių, o tuo metu A.Jankauskas sėdo į tėvo automobilį ir kažkur nuvažiavo.

Paklaustas, ar policininkas buvo priėjęs prie vairuotojo durelių ir prašė jo dokumentų, liudytojas buvo kategoriškas: „Nebuvo priėjęs, jis neturėjo galimybių paprašyti dokumentų“, nes esą visą tą laiką stovėjo pastatęs koją prie automobilio, kad šis nenuvažiuotų.

Suklastojo pranešimus

Ir A.Eidukevičius, ir kitas taksistas Jevgenijus Guseniukas patvirtino tai, ką įtarė V.Jankauskas, – jį sulaikę pareigūnai suklastojo tarnybinius pranešimus.

Policininkas Jonas Glinevičius melavo, kai nurodė, kad stovėjo už 25 metrų ir matė savo kolegos konfliktą su V.Jankausku, o vėliau kartu su juo nuvedė tariamą pažeidėją į policijos skyrių.

„Jis tuo metu buvo išvažiavęs automobiliu“, – sakė A.Eidukevičius.

„Jo ten nebuvo“, – jam antrino J.Guseniukas.

Kad J.Glinevičiaus nebuvo įvykio vietoje, patvirtina ir oro uosto vaizdo stebėjimo kameros. Jos užfiksavo, kad likus pustrečios minutės iki V.Jankausko automobilio sustabdymo J.Glinevičius sėda į tarnybinį automobilį ir nuvažiuoja miesto link.

Į oro uostą jis sugrįžo tik po to, kai V.Jankauskas buvo nuvestas į policijos skyrių.

Prašoma atlikti ikiteisminį tyrimą

* Dėl pareigūno melo Palangos policijos komisariatas jau nutraukė antrą V.Jankauskui surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą – dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

* V.Jankauskas kreipėsi į Vilniaus prokuratūrą prašydamas atlikti ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumento klastojimo.

* Tai padaryti prokuratūra nurodė tam pačiam Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, kurio pareigūnai, kaip įtariama, viršijo savo įgaliojimus sustabdydami V.Jankauską, jį sunegalavusį lydėdami į ligoninę, iš ten atveždami į antrąjį policijos komisariatą, o paryčiais vėl atiduodami į medikų rankas.

* Dėl šios priežasties Vilniaus policija atsisakė atlikti tyrimą, o V.Jankauskas apskundė prokuratūros nutarimą. Jis įsitikinęs, kad šiuo atveju tyrimas yra prokurorų, o ne policijos darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.