Generalinė prokuratūra imasi tirti „Freshtravel“ veiklą

Generalinė prokuratūra

Kelionių organizatorių klientai savaitgalį grįžo iš Egipto.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Kelionių organizatorių klientai savaitgalį grįžo iš Egipto.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:06 AM

Prokuratūros pranešime teigiama, kad tyrimas vyks dėl galimai didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo. Tyrimą vykdys Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

„Freshtravel“ apie veiklos nutraukimą pranešė lapkričio 14 d. popietę. Didžioji dalis iš 700 tūkst. litų (apie 600 tūkst.) buvo išnaudota Madeiros saloje ir Egipte įstrigusiems turistams pargabenti į Lietuvą, todėl VTD laikinasis direktorius Juozas Raguckas pranešė, kad visiems nuostoliams kompensuoti lėšų neužteks.

Dėl neįvykusių kelionių materialinę žalą patyrė mažiausiai 2 319 žmonių, iš kurių 1326 keliones pirko per internetinius portalus „grupinis.lt“ ir „beta.lt“. Šiuos portalus valdančios įmonės „Cherry media LT“ sąskaitoje šiuo metu yra daugiau kaip 160 tūkst. eurų įšaldytų „Freshtravel“ skirtų lėšų. „Cherry media LT“ trečiadienį kreipėsi į valstybines institucijas, prašydama paaiškinti, kaip reikėtų elgtis su pinigais - grąžinti nukentėjusiems žmonėms, pervesti į bankrutavusios bendrovės sąskaitą ar antstoliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.