Girtų kaimiečių pramoga - šaudyti į rūkstančią cigaretę

Pareigūnams prireikė mėnesio, kol išsiaiškino, jog kaimiečio papasakota graudi istorija apie pagrobimą ir kraupią egzekuciją tebuvo fantazijos vaisius. Pajuokos bandžiusiam išvengti vyriškiui teks atsakyti už melagingą pranešimą apie nusikaltimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 19, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:06 AM

Pareigūnai ant kojų buvo sukelti spalio 13-osios pavakarę, kai į Bendrosios pagalbos centrą paskambinęs Šiaulių rajono gyventojas 28 metų M.D. papasakojo kraupią istoriją apie pagrobimą ir smurtą.

Kaimietis tikino, kad jį nepažįstami asmenys užpuolė einantį pas draugę. Nukentėjusysis rodė sumušimus ant nugaros, šautines žaizdas šlaunyje, blauzdoje, ant rankų pirštų. Jis pasakojo, kad nepažįstamieji jį įkišo į mašiną, nusivežė į mišką, talžė, o galiausiai ir apšaudė.

Pareigūnams įtarimą sukėlė labai neaiškus nukentėjusiojo pasakojimas – jis negalėjo parodyti nusikaltimo vietos, painiojosi klausinėjamas apie smulkmenas. Mirtinai girtas (3, 64 promilės) veikėjas nebuvo iškalbingas - sakė gėręs su draugais miestelio centre, o po buvęs užpultas.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai užsuko pas 33 metų kužiškį M.K. Šio vyriškio bute buvo pastebėta pritaškyta kraujo, o ant spintos rasta dėžutė su orinio šautuvo šovinukais.

Pastarosios aplinkybės sukėlė dar daugiau įtarimų, nes nukentėjusysis buvo peršautas būtent oriniu šautuvu.

Galiausiai paaiškėjo, kad įkaušusi kompanija sumanė kvailą pramogą – išmėginti rankos taiklumą. Šaudyta iš Beržynės (Šiaulių r.) kaimo gyventojo pasiskolintu oriniu šautuvu.

Girtutėliai vyrai smaginosi šaudydami į rūkstančią cigaretę. Nukentėjusysis ją laikė paėmęs pirštais ir reikalavo, kad šeimininkas pataikytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.