J. Šikšniūtės tėvams įtarimų sukėlė kelias į negyvenamą sodybą

Nužudytos merginos tėvams ir policijai įtarimų sukėlė ant kelio į negyvenamą namą pabirę sudužę stiklai.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Nužudytos merginos tėvams ir policijai įtarimų sukėlė ant kelio į negyvenamą namą pabirę sudužę stiklai.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:08 AM

Justinos Šikšniūtės tėvai ir artimieji trečiadienį sužinojo kraupią žinią - jų vienturtė dukra negyva rasta Macikų kaime. Kartu su pareigūnais tėvai visas dienas bandė sekti įtariamo žudiko Valdo Jankausko pėdsakais, važinėjo po miškus, šukavo apylinkes.

Tėvai ir būrys giminaičių automobiliais klaidžiojo siauriausiais Šilutės apylinkių miškų keliukais, bandydami surasti bent menkiausią merginos ir ją pavėžėjusio V.Jankausko pėdsaką.

Paaiškėjo, kad apie nužudymą prabilęs įtariamasis V.Jankauskas pasakodamas apie įvykį suklaidino pareigūnus. Jis teigė, kad merginos kūną numetė nuo tilto į Minijos upę, tačiau pareigūnai kūną rado Macikuose.

Sekė pagal telefono signalą

Vairuotojas, kuris vežė J.Šikšniūtę, buvo nustatytas antradienio rytą, paaiškėjo, kad tai Macikų kaimo gyventojas V.Jankauskas. Iš pradžių merginą pavėžėjęs jaunuolis tvirtino, kad jis išleido keleivę Klaipėdoje, netoli bendrabučio Statybininkų prospekte.

Vėliau, patikrinus vyro telefoną, paaiškėjo, kad jie net nebuvo nuvykę į uostamiestį. Tėvai ir policija, pasitelkę vaikino telefono signalą, bandė nustatyti, kur pakeleivę įkalinęs įtariamas žudikas važiavo.

„Tėvai kartu su giminaičiais ir policija šukavo visus miškus, bandė važiuoti siauriausiais keliukais. Kol privažiavo vieną įvažiavimą į negyvenamą sodybą. Iš karto pasirodė įtartina, nes ant kelio buvo sudužusių stiklų.

Greičiausiai ten įvyko merginos ir jos įtariamo žudiko grumtynės. Nežinia, gal ji bandė bėgti ir pati išmušė langą, o gal jis pats tai padarė norėdamas ją ištempti iš mašinos. Kol kas galime tik spėlioti“, – kalbėjo paieškų liudininkas.

Manė, kad dukra išvežta į užsienį

Savo vienturtės dukros ieškoję tėvai manė ir apie blogiausią scenarijų, tačiau vilties iki tol, kol žudikas neprisipažino, dar nebuvo praradę.

„Tėvai manė, jog gal Justina išvežta į Angliją. Aišku, sunku pasakyti, ką jie viduje galvojo, vis dėlto dingo vienturtė dukra“, – teigė paieškų liudininkas.

Merginos tėvai peržiūrėjo ir įtariamo žudiko Valdo „Facebook“ anketą.

„Kaip nematys tėvai, jei visas feisbukas nuo to ūžia“, – kalbėjo šaltinis.

Buvo teistas du kartus

V.Jankauskas antradienio vakarą prisipažino J.Šikšniūtę numetęs nuo tilto į Minijos upę. Tiesa, teisėsaugininkai neskuba tikėti šia vaikino versija, todėl tiria ir kitas galimas. Gali būti, kad keisis ir paieškos vieta.

Vaikinas teisėsaugai žinomas. Jis per trumpą gyvenimą jau buvo teistas du kartus už nusikaltimus, susijusius su svetimo turto pasisavinimu.

Įtariamojo namus antradienio vakarą aplankė kraupią merginos dingimo istoriją narpliojantys pareigūnai. Jie apklausė Valdo artimuosius.

Įtariamasis turi tris seseris. Šeimoje vaikai augo keturiese.

Pasak kaimynės, šeima nebuvo pavyzdinė, girtaudavo, bet, anot jos, Valdas su jos vaikais buvo draugiškas ir problemų nekeldavo.

Kaimynė pasakojo, jog V.Jankauskas prieš kelias dienas buvo atvykęs į Macikus ir kažką namuose remontavo.

Puikavosi raumenimis

Antradienio vakarą „Facebook“ naudotojai pradėjo dalytis įtariamojo Valdo J. anketos nuorodomis. Viešoje anketoje jos savininkas įkėlęs ne vieną nuotrauką, kurioje puikuojasi savo raumenimis, demonstruoja pusnuogį kūną.

J.Šikšniūtė dingo sekmadienio vakarą. Į policiją kreipėsi nerimaudami studentės artimieji. Jų teigimu, mergina viešėjo pas gimines Šilutėje, o sekmadienio vakarą važiavo pakeleivingu automobiliu į Klaipėdą.

Apie tai, kad grįžta į bendrabutį, ji parašė SMS žinutę draugei. Tačiau savo namų mergina nepasiekė.

Vairuotojas, kuris vežė J.Šikšniūtę, buvo nustatytas antradienio rytą. Iš pradžių merginą pavėžėjęs jaunuolis tvirtino, kad jis išleido keleivę Klaipėdoje, netoli bendrabučio Statybininkų prospekte. Vėliau, patikrinus vyro telefoną, paaiškėjo, kad jie net nebuvo nuvykę į uostamiestį.

Paaiškėjo, kad Valdas bandė mėtyti pėdas. Merginos daiktai buvo rasti 10 kilometrų nuo Sakučių, netoli Priekulės. Kinologų šunys ieškodami merginos lakstė įvairiomis trajektorijomis toje vietoje, kur buvo rasti daiktai. Spėjama, kad mergina arba grūmėsi su užpuoliku, arba bandė nuo jo pabėgti.

Galiausiai įtariamas žudikas prisipažino, kad merginos daiktus numetė prie Priekulės, o kūną išmetė už 10 kilometrų.

Kokie nužudymo motyvai, kol kas neatskleidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.