Po ilgo teismo proceso – švelni bauda M.Gelažnikui

Už prekybą klastotėmis teisiamas verslininkas M.Gelažnikas drabužių ir aksesuarų gamintojams bandė padaryti 27 963 litų žalą. Už tai jis buvo nubaustas 6500 litų bauda. Tokią pat baudą Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė ir jo vadovaujamai bendrovei „Amanto“.

M.Gelažnikas visą laiką neigė kaltę ir nuosprendį žada skųsti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Gelažnikas visą laiką neigė kaltę ir nuosprendį žada skųsti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 19, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:51 AM

Teismas visiškai patenkino prokurorės prašymą atsižvelgti į tai, kad M.Gelažnikas teisiamas pirmą kartą, o nusikaltimą padarė būdamas bendrovės „Amanto“ direktoriumi.

„Nuosprendį skųsiu, visiems geros dienos“, – į kalbas su žurnalistais nesileido  M.Gelažnikas. 

Sostinės senamiestyje įsikūrusią M.Gelažniko parduotuvę „Roberto Cavalli Class VIP“ Vilniaus policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai užklupo 2011 metų sausį.

Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad iš prabangios parduotuvės paimti 29 drabužiai ir aksesuarai – garsių gamintojų klastotės.

Pirkėjai jų įsigyti nespėjo, todėl, prokurorės teigimu, M.Gelažnikas ir jo vadovaujama „Amanto“ tik ruošėsi daryti nusikaltimą.

Prokurorė teismui siūlė nenagrinėti prekės ženklų „Gucci“ ir „Moschino“ savininkų civilinių ieškinių, nes realios žalos jie nepatyrė. Atliekant tyrimą iš M.Gelažnikui priklausančios parduotuvės paimti drabužiai ir aksesuarai buvo siunčiami jų gamintojams – prekių ženklų „Escada“, „Armani“, „Moschino“ atstovybėms.

„Armani“ atstovai Italijoje atsakė, kad tokių diržo sagčių jie niekada negamino. „Armani“ logotipo, koks buvo išgraviruotas ant šios sagties, taip pat nebūna.

„Armani“ atstovai nepripažino ir jų ženklu pažymėtos striukės. Prekės ženklo „Dunhill“ atstovams įtarimų sukėlė etiketė su jų logotipu, o „Moschino“ atstovai pareiškė, jog tokių suknelių ir palaidinių jų teisėtose kolekcijose nėra.

Šiems gamintojams M.Gelažnikas turės atlyginti teismo proceso išlaidas – per 6 tūkstančius litų ir  padarytą žalą – apie 1400 litų. Nors ant daiktų buvo prikabintos parduotuvės „Roberto Cavalli Class VIP“ etiketės, M.Gelažnikas neigė, jog tai jų prekės. Tyrimui paimtus drabužius verslininkas atsisakė atpažinti ir teismo salėje. „Daiktai, kurie buvo padėti teismui ant stalo, niekada nebuvo paimti iš mūsų parduotuvės", – tvirtino jis.

M.Gelažnikas  ne kartą priekaištavo, kad kratą atlikę pareigūnai išsinešė kelias dėžutes parduotuvės etikečių. „Pareigūnai etikečių galėjo prikabinti ant ko tik nori, net ant jūsų mantijos“, – prokurorei pareiškė teisiamas verslininkas.

M.Gelažnikas reiškė priekaištus ir dėl to, kad kratų darytojai esą surinko ne tik prekes, bet ir asmeninius darbuotojų daiktus: „Niekas juk neįsibrauna į cukrainę ar vaisių parduotuvę ir nesurenka butaforinių tortų ar vaisių, kad vėliau galėtų kaltinti, jog savininkai siūlė jų pirkėjams“, – viename posėdžių kalbėjo M.Gelažnikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.