Policijos tyrėjai pralaužė J. Šikšniūtės žudiko melą

Ilgos nerimo valandos baigėsi. Dingusios Klaipėdos universiteto studentės Justinos Šikšniūtės kūnas rastas ne Minijos upėje, o Macikų kaime, netoli įtariamo žudiko Valdo Jankausko motinos namų.

Ekspertams baigus darbą vidurdienį prie Macikų pasirodė katafalkas.<br>A.Vaišnoro nuotr.
Ekspertams baigus darbą vidurdienį prie Macikų pasirodė katafalkas.<br>A.Vaišnoro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, Andrius Vaišnoras

2014-11-19 09:52, atnaujinta 2018-01-21 03:24

Paieškos Minijos upėje nutrauktos, narai ir policijos pareigūnai išvyko iš paieškų vietos. Merginos tėvai ir artimieji išvažiavo į policijos komisariatą.

Apie 10 val. 30 min. Justinos Šikšniūtės kūnas aptiktas Šilutės rajono Macikų kaime, netoli įtariamojo 23 metų V.Jankausko namų.

Nužudytos merginos kūną apžiūrėjo teismo medicinos ekspertai. Po pietų bus sprendžiamas klausimas dėl sulaikyto vaikino arešto.

Anot V.Jankauską pažįstančių gyventojų, vaikinas buvo ramus ir uždaras, mažai bendraujantis. Jo draugų ratelis buvo nedidelis, o visos trys seserys gyvena Anglijoje. Kaimynų teigimu, į Angliją trumpam uždarbiauti anksčiau buvo išvykęs ir įtariamasis žudikas.

Vieta, kurioje rastas J.Šikšniūtės kūnas, nėra itin atoki. Netoliese driekiasi takas, kuriuo vietiniai žmonės vasarą traukia maudytis. Tačiau rudenį žmonės čia užklysta retai. „Vakar šioje palaukėje aš vedžiojau savo rotveilerį, tarsi nujausdama, kad netoliese guli aukos kūnas. Tačiau šuo nieko nesuuodė, o aš irgi nieko nepastebėjau. O šį rytą - štai, atvyko policija, ekspertai - tiria šią vietą, aiškinasi aplinkybes. Baisu. Siaubingas nusikaltimas“, - kalbėjo visai netoli gyvenanti Danutė.

Ar įmanoma apsisaugoti nuo internetinėje erdvėje slypinčių grėsmių? Laidoje „Lietuva tiesiogiai“ - pokalbis su portalo lrytas.lt žurnalistu Arnoldu Lukošiumi, Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos viršininku Donatu Mažeika, o telefonu kalbėsimės su vaikų psichiatru Linu Slušniu.

Suklaidino pareigūnus

Greičiausiai įtariamas žudikas V.Jankauskas suklaidino pareigūnus pripažinęs, kad merginą numetė nuo tilto į Minijos upę. Taip jis bandė mėtyti savo pėdsakus.

Kaip iš kūno radimo vietos praneša lrytas.lt žurnalistai, merginos palaikai aptikti netoli Macikų kapinių, šalia vandens kanalo. Įvykio vietą nuo keliuko skiria nedidelė kalvelė, tad jos atsitiktinai nepamatysi važiuodamas pro šalį.

Vietą, kurioje aptiktas kūnas, nuo žmonių akių užstoja krūmynai. Vietos gyventojai teigia, kad pro šią vietą jaunimas vaikščioja maudytis į Šyšą, tačiau šiuo metų laiku ten beveik niekas nesilanko.

Kūno ieškojo narai ir ugniagesiai

Minijos gelmėse ugniagesių-gelbėtojų komandos narai trečiadienio rytą ieškojo Justinos Šikšniūtės kūno. Merginą pavėžėti į Klaipėdą sutikęs Valdas Jankauskas antradienį prisipažino, kad nužudė 20 metų merginą, studijuojančią Klaipėdos universitete.

Įvykio vietoje dirbo policijos kriminalistai. Jie apžiūrėjo nusikaltimo vietą ir aiškinosi, kaip jaunuolis iš Šilutės galėjo numesti savo auką nuo tilto į Minijos upę. Narai iš Klaipėdos tikrino upės dugną po tiltu. Kiti pareigūnai su valtimi leidosi Tenenio upės kryptimi. Anot pareigūnų, Minijos dugnas šioje atkarpoje gana lygus, kliuvinių nėra daug, todėl srovė kūną galėjo nunešti labai toli, net iki Atmatos.

Šiek tiek po 11 valandos paaiškėjo, kad merginos kūnas rastas, bet ne Minijos upėje, o Macikų kaime, kur gyvena įtariamasis V.Jankauskas ir jo motina.

Pasisiūlė pavežti

J.Šikšniūtė dingo sekmadienio vakarą. Į policiją kreipėsi nerimaudami studentės artimieji. Jų teigimu, mergina viešėjo pas gimines Šilutėje, o sekmadienio vakarą važiavo pakeleivingu automobiliu į Klaipėdą. Apie tai, kad grįžta į bendrabutį, ji parašė SMS žinutę draugei. Tačiau savo namų mergina nepasiekė.

Vairuotojas, kuris vežė J.Šikšniūtę, buvo nustatytas antradienio rytą. Iš pradžių merginą pavežėjęs jaunuolis tvirtino, kad jis išleido keleivę Klaipėdoje, netoli bendrabučio Statybininkų prospekte. Vėliau, patikrinus vyro telefoną, paaiškėjo, kad jie net nebuvo nuvykę į uostamiestį.

Paaiškėjo, kad Valdas bandė mėtyti pėdas. Merginos daiktai buvo rasti 10 kilometrų nuo Sakūčių, netoli Priekulės. Kinologų šunys ieškodami merginos lakstė įvairiomis trajektorijomis toje vietoje, kur buvo rasti daiktai. Spėjama, kad mergina arba grūmėsi su užpuoliku, arba bandė nuo jo pabėgti.Galiausiai įtariamas žudikas prisipažino, kad merginos daiktus numetė prie Priekulės, o kūną išmetė už 10 kilometrų. Paaiškėjo, kad ir tai - netiesa. Merginos kūnas į Minijos upę nebuvo išmestas.

Kokie nužudymo motyvai, kol kas neatskleidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.