V. Jankausko važiuoti į Klaipėdą kviestą merginą sustabdė baimė

Ar 20-metės studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu įtariamas Valdas Jankauskas jau anksčiau tykojo „Facebook“ grupėje pakeleivingų automobilių ieškančių merginų?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 8:33 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:50 AM

Su „Lietuvos ryto“ televizija bendravusi Martyna Murauskaitė prisimena, kad į jos klausimą „Facebook“ grupėje, ar kas važiuoja į Klaipėdą, 23 metų V.Jankauskas atrašė iš karto.

Sustabdė bloga nuojauta

„Jis prieš tą pasiūlymą dar rašinėjo žinutės „Facebook“. Pirmą kartą atsakiau – parašiau, kad neturiu laiko. Po to jis man dar kokius septynis kartus rašė, klausė, kodėl neatrašau.

Lapkričio pradžioje man reikėjo važiuoti į Klaipėdą, buvo vakaras ir parašiau į „Facebook“ grupę, ar kas nors važiuoja. Jis man atrašė, kad važiuoja, bet buvo tokia nuojauta, prisiminiau, kad man jis rašinėjo. Ir tą vakarą nusprendžiau nevažiuoti“, – pasakojo mergina.

M.Murauskaitės teigimu, vaikinas paskyrą užvertė žinutėmis, norėjo su ja bendrauti, tačiau gausybė žinučių kėlė merginai įtarimų.

„Jis man siūlė susipažinti, bet atrašiau, kad dirbu ir esu užsiėmusi. Vėliau ne kartą rašė, klausė, kodėl nebendrauju, bet aš jam nieko neatrašiau. Keistas toks, juk taip nesielgiama. Jeigu matai, kad neatrašo vieną kartą, kam rašinėti daugiau“, – stebėjosi M.Murauskaitė.

Kai šalyje didžiulio dėmesio sulaukė L.Šikšniūtės nužudymas ir prasidedantis tyrimas dėl kraupaus nusikaltimo, o V.Jankausko nuotraukos paplito žiniasklaidoje ir socialiniuose tinklapiuose, M.Murauskaitė labai greitai prisiminė, kad bendravo su įtariamuoju žudiku.

„Aš iš karto nesupratau, kad čia jis. Bet kai paaiškėjo jo vardas, pavardė, pradėjo rodyti nuotraukas, galvoju, kad jis kažkur man matytas. Pasižiūrėjau „Facebook“, žiūriu – tas pats. Tai net šiurpas per kūną nuėjo. Net negaliu pagalvoti“, – baisėjosi mergina.

Klaidino pareigūnus

Įtariamas žudikas V.Jankauskas suklaidino pareigūnams sakęs, kad merginą numetė nuo tilto į Minijos upę. Taip jis bandė mėtyti savo pėdsakus. Tačiau, spėjama, trečiadienį ryte vaikinas pakeitė parodymus ir nurodė kitą vietą.

J.Šikšniūtės palaikai trečiadienio rytą aptikti netoli Macikų kapinių, šalia vandens kanalo. Įvykio vietą nuo keliuko skiria nedidelė kalvelė, tad jos atsitiktinai nepamatysi važiuodamas pro šalį.

Vietą, kurioje aptiktas kūnas, nuo žmonių akių užstoja krūmynai. Vietos gyventojai teigia, kad pro šią vietą jaunimas vaikščioja maudytis į Šyšą, tačiau šiuo metų laiku ten beveik niekas nesilanko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.