Ką V. Jankauskas veikė iš karto po žiauraus nužudymo?

Žiauriu 20-metės studentės Justinos Šikšniūtės išniekinimu ir nužudymu įtariamas 23 metų šilutiškis Valdas Jankauskas, atrodo, negalėjo ramiai užmigti pirmadienio naktį, tačiau vos prieš kelias valandas įvykusi siaubinga drama nesutrukdė jam pagalvoti ir apie ateitį.

V.Jankauskas ketvirtadienį buvo suimtas trims mėnesiams.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Jankauskas ketvirtadienį buvo suimtas trims mėnesiams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 10:33 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:46 PM

Jaunuolis lyg niekur nieko pirmadienio paryčiais nusprendė pasiūlyti paslaugas savo būstą remontuoti ar statyti susiruošusiems žmonėms. Skelbimas į vieną Šilutės skelbimų svetainę įkeltas 6 val. 35 min. Priminsime, kad tyrimo metu nustatyta, jog J.Šikšniūtė į V.Jankausko automobilį įsėdo sekmadienį apie 19 val.

Visų galų meistras

Skelbime įtariamas žudikas giriasi mokantis atlikti įvairius statybos ir remonto darbus (kalba netaisyta):

ivairus statybos darbai uz prieinama kaina remantai-apdaila-smulkus darbai-nedideliu statiniu statymai. darbas pagal sutarty pagal nustatyta termina.

dazymas,spakliavimas,gruntavimas,gipskartonio ploksciu rinkimas sienu lubu ivairaus sudetingumo, pertvaru statymai muro arba gipsines ,mediniu grindu su apsiltinimu darymas uzb ploksciu, laminato parketo dejimas bei klijavimas, apvadu dejimas plasmasiniu arba mediniu, smulkus elektros darbai, murijimas, griovimo darbai,vidiniu duru statymas, fasado siltinimas putu polisteroliu ,armavimas bei strukturos dejimas, klinkeriniu pliteliu klijavimas bei klinkeriniu palangiu klijavimas palepiu irengimas , palepiu liuku idejimas, mazesniu stogu keitimas, garazu statymai, sodo nameliu statymai is muro, pamatu apsiltinimas, stogu apsiltinimas.darbai butuose, soduose, gyvenamuose namuose, naujos statybos namuose.

Visų galų meistro įvaizdį besistengiantis sukurti V.Jankauskas skelbimo pabaigoje ragina susidomėjusius klientus rašyti jam trumpąsias žinutes, jeigu nepavyktų prisiskambinti – tada jis pats perskambintų.

Gyrėsi svetimų darbų nuotraukomis

Skelbimas iliustruotas keliomis įmantraus interjero remonto nuotraukomis, kuriose pavaizduotos sudėtingos lubų ir sienų gipso kartono konstrukcijos. Taip tarsi norėta pabrėžti, kad meistras žodžiais nesišvaisto ir išties moka daryti viską.

Tačiau akivaizdu, kad V.Jankauskas su šiais darbais neturi nieko bendro. Paprasta paieška internete pagal paveikslėlius išduoda, kad visos šios nuotraukos paimtos iš kitų interneto svetainių. Kai kurios nuotraukos yra itin populiarios ir aptinkamos dešimtyse kitų rusiškų ar angliškų skelbimų portalų ar svetainių, kuriose publikuojami patarimai meistrams.

Kad skelbimą į Šilutės skelbimų svetainę įkėlė V.Jankauskas, išduoda nurodytas jo mobiliojo telefono numeris. Prirašyta ir gyvenamoji vieta – Šilutė.

Džiaugiasi, kad remonto nepradėjo

Lietuviško interneto naršytojai greitai susivokė, kas yra skelbimo autorius ir prapliupo prakeiksmais įtariamam žudikui.

„Baisu ir pagalvoti, jis pas mus buvo atėjęs remonto daryti. Dabar džiaugiuosi, kad vyras buvo namuose. Remonto, aišku, taip ir nepradėjo. Ačiū Dievui“, – rašo viena komentatorė.

„Kėslai buvo, matyt, apsižiūrėti ir apvogti. – tęsia ji. – Skelbimai nuo pavasario ir spaudoje, ir šiame portale. Žmonės, būkite budrūs. Šiandien jaučiuosi kaip naujai gimusi – nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę.“

Tik kažkoks Remigijus, matyt, neatkreipęs dėmesio į kitus skelbimo komentarus, apgailestauja: „Sveiki, neina jums prisiskambinti. Gal susisiektumėte el. paštu ar kaip kitaip? Sodo namelį norėčiau statyti, manau, jus samdyčiau.“

Dabar, be jokių abejonių, Remigijui teks paieškoti kito meistro.

Gresia įkalinimas iki gyvos galvos

Studentė J.Šikšniūtė į V.Jankausko žabangas pateko sekmadienį, kai susiviliojo jo pasiūlymu pavėžėti į Klaipėdą, kur jis studijavo.

Mergina savo namų bendrabutyje taip ir nepasiekė. Antradienį buvo sulaikytas įtariamasis V.Jankauskas, kuris netrukus prisipažino nužudęs pakeleivę. Tiesa, jis iš pradžių mėtė pėdas ir nurodė, kad merginos kūną įmetė į Minijos upę.

Trečiadienį nurengtas nužudytosios kūnas aptiktas Macikuose.

Ketvirtadienį buvo atlikta merginos kūno ekspertizė. Pirminiais duomenimis, ekspertai įtaria, kad mergina buvo išžaginta ir dėl to nužudyta. Jeigu ši versija pasitvirtins, įtariamajam 23-ejų Valdui Jankauskui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Teismas leido V.Jankauską laikyti suimtą tris mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.