Pabudusį žudiką nustebino kruvini drabužiai

Į išgertuves pasikviestą pažįstamą mirtinai sumušęs raseiniškis 33 metų Dainius Maurickas įkalintas 11 metų. Jo vyresniam broliui 40 metų Egidijui Maurickui teko atsakyti už vienintelį smūgį ranka.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 20, 2014, 2:04 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:37 AM

Nužudyto raseiniškio namiškiams iš žudiko priteista 190 tūkstančių litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Kartą aukai sudavęs E.Maurickas įpareigotas namiškiams sumokėti 500 litų.

Pastarojo teisiamojo dalią palengvino brolio prisipažinimas – jis prisiėmė visą kaltę. Todėl kaltę neigusiam antrajam broliui teismas skyrė simbolinę 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Tiesa, iki šio nuosprendžio E.Maurickas buvo nuteistas dar triskart, todėl Šiaulių apygardos teismas subendrino bausmę – pataisos namuose jam teks praleisti 3 metus ir 3 mėnesius.

Nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų spalio 20-osios popietę per išgertuves Raseiniuose, viename Gintaro g. name. Tądien čia girtavo šeimininko įleisti broliai Maurickai, o vėliau prisijungė kvietimą gavęs Nerijus A. bei iš darbo sugrįžusi Andžela B.

Per išgertuves D.Maurickas užsipuolė Nerijų A. Kivirčas kilo dėl merginų, o galiausiai buvo prisiminta, kad šis raseiniškis neva buvo apkalbėjęs abu brolius.

Įniršęs D.Maurickas ėmė talžyti vyriškį, kuris po kelių smūgių kumščiais į veidą ir spyrio į šoną susmuko ant sofos. Nerijus A. bandė atsikelti, bet buvo apipiltas smūgių kruša, todėl netrukus atsidūrė ant grindų.

Kiek atlyžęs smurtautojas padėjo kruvinam vyriškiui atsisėsti ir atrėmė jį į fotelį. Bet ramybė truko neilgai - netrukus priėjęs raseiniškis ėmė auką talžyti kumščiais ir spardyti keliu.

Gulinčiai aukai į galvą spardęs D.Maurickas vyresniojo brolio įkalbėtas nuėjo miegoti. Sumuštasis buvo išvilktas į lauką ir pasodintas ant laiptų.

Vėliau E.Maurickas brolio sumuštą vyriškį nuvilko atokiau nuo namo ir paliko gulėti ant statybinių atliekų krūvos.

Vakare prabudęs D.Maurickas nustebo pamatęs, kad kruvini ir jo drabužiai, ir sportiniai bateliai. Tada jis prisiminė, kad įvyko muštynės.

Pas vieną Raseinių rajono ūkininką uždarbiavęs vyriškis paskambino šeimininkei ir paprašė jį parsivežti. Nerijaus A. žmona dingusio sutuoktinio ėmė ieškoti rytą. Moteris sužinojo, kad žiauriai sumuštas vyras gydomas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose.

Raseiniškis po savaitės mirė nuo galvos smegenų traumos komplikacijų.

Į teismą atvesdinti broliai atrodė ramūs – šnekučiavosi tarpusavyje. Išgirdęs, kad į laisvę bus išleistas po 11 metų, D.Maurickas atsisuko į brolį ir nusišypsojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.