Ukmergiškis vairavo Ispanijos pareigūnų ieškomą vilkiką

VSAT pareigūnai Lavoriškių punkte sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį vilkiką, kurio, kaip paaiškėjo kontrolės metu, ieškojo Ispanijos teisėsaugininkai.

Ukmergiškis vairavo Ispanijos pareigūnų ieškomą vilkiką.<br>VSAT nuotr.
Ukmergiškis vairavo Ispanijos pareigūnų ieškomą vilkiką.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 11:55 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:54 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino į Lietuvą važiavusį vilkiką MAN su puspriekabe „Schmitz“. Prie abiejų transporto priemonių buvo pritvirtinti lietuviški valstybiniai registracijos numeriai.

Sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs 31 metų Ukmergės gyventojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, tačiau pasienio tikrinimo metu paaiškėjo, kad 2007 m. pagamintas vilkikas kaip vogtas ar neteisėtai nusavintas yra ieškomas. Šios transporto priemonės paiešką šių metų rugsėjo pradžioje yra paskelbusi Ispanijos policija.

Ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėję VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai ukmergiškį po apklausos paleido.

Vilkikas saugomas Vilniaus rinktinėje, o puspriekabė liko Lavoriškių punkte.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 86 automobilius, kurie, įtariama, buvo vogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną. Dažniausiai tokias mašinas vairavo Lietuvos piliečiai - 41 asmuo.

Vogtus automobilius taip pat vairavo 17 Rusijos, 14 Baltarusijos bei dar 8 valstybių piliečiai bei asmuo, kurio pilietybė nežinoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.