Abejonių nekyla: Justina Šikšniūtė buvo išžaginta

Pasitvirtino blogiausi įtarimai – Klaipėdos universiteto studentė Justina Šikšniūtė patyrė seksualinę prievartą. Nors ekspertų išvadų dar nėra, išžaginimo faktą lrytas.lt patvirtino Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

Studentė J.Šikšniūtė į V.Jankausko žabangas pateko sekmadienį.
Studentė J.Šikšniūtė į V.Jankausko žabangas pateko sekmadienį.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 21, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:54 PM

„Nemačiau ekspertų išvadų, jų dar neturime. Tačiau duomenų, kad mergina buvo išžaginta, užtenka. Yra parodymai, duomenys iš įvykio vietos“, – aiškino prokuroras.

„Sunku spręsti dėl eiliškumo (buvo išprievartauta prieš ar po mirties. – Red.). Ekspertai turės atlikti sunkų darbą, kad nustatytų, kada įvyko mirtis“, – aiškino S. Minkevičius.

Ketvirtadienį grandine prirakintas prie tvirto jauno vyro, V.Jankauskas tyrėjams parodė ir papasakojo, ką darė su auka lemtingąjį sekmadienio vakarą. 

Keturi lengvieji automobiliai per keletą valandų aplankė tris pagrindines įvykių vietas. Pareigūnai su V.Jankausku užsuko į lauką prie Priekulės, stabtelėjo prie griovio, į kurį buvo įvažiavęs įtariamasis, ir nuvyko prie daubos netoli Macikų. Ten trečiadienį buvo rastas J.Šikšniūtės kūnas. 

Prie Priekulės įtariamasis naudodamasis žmogaus dydžio lėle parodė, ką darė studentei. Į daubą prie Macikų V.Jankauskas auką tempė jau surištą, jo rankoje švysčiojo peilis.

Pareigūnų teigimu, J.Šikšniūtės kūne nėra durtinių žaizdų. Dar neaišku, kam įtariamasis naudojo peilį.

Studentė J.Šikšniūtė į V.Jankausko žabangas pateko sekmadienį, kai susiviliojo jo pasiūlymu pavėžėti į Klaipėdą, kur ji studijavo.

Mergina savo namų bendrabutyje taip ir nepasiekė. Antradienį buvo sulaikytas įtariamasis V.Jankauskas, jis netrukus prisipažino nužudęs pakeleivę. Tiesa, jis iš pradžių mėtė pėdas ir nurodė, kad merginos kūną įmetė į Minijos upę.

Trečiadienį nurengtas nužudytosios kūnas aptiktas Macikuose.

Įtariamajam 23-ejų Valdui Jankauskui gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Teismas leido V.Jankauską laikyti suimtą tris mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.