Ištroškęs benamis bandė atsiskaityti padirbta šimtine

Telšiuose, Plungės gatvėje esančiame prekybos centre 62 metų benamis už prekes bandė atsiskaityti akivaizdžiai padirbta 100 litų kupiūra. Kaip paaiškėjo tyrimo metu, benamį policijai „pakišo“ jauni vyrukai, kurių tapatybės nustatinėjamos.

Ištroškęs benamis bandė atsiskaityti padirbta šimtine.<br>I.Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Ištroškęs benamis bandė atsiskaityti padirbta šimtine.<br>I.Budzeikaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 21, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:37 PM

Pareigūnams apklausus netikrą šimtinę pardavėjai ištiesusį namų neturintį vyriškį, paaiškėjo, kad jis greičiausiai tebuvo marionetė, kurią už virvučių tampė keli vaikinai.

Išsigandęs sulaikytas benamis policijai papasakojo, jog nepažįstami vyrukai davė 100 litų ir paprašė nupirkti alkoholinių gėrimų, taip pat parnešti grąžą.

Vyriškis prekybos centre išsirinko po vieną alaus ir vyno butelius, už kuriuos turėjo sumokėti apie 10 litų. Vadinasi, jeigu pardavėja nebūtų atidi, litų padirbinėtojai būtų išlošę ne tik alaus ir vyno, bet ir 90 litų.

Padirbtų litų baudžiamojoje byloje vyras tapo liudytoju, po apklausos išėjo į laisvę.

Telšių policijos teigimu, ieškomi įtariamieji, kurių padirbtas banknotas itin nekokybiškas, net neatitinka natūralaus 100 litų kupiūros dydžio.

Viena iš versijų, kad vaikinai sugalvojo negražiai pajuokauti ar pasityčioti iš vargšo benamio.

Dėl netikrų pinigų pagaminimo, laikymo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas kas pagamino arba realizavo netikrus litų banknotus, monetas ar kitų valstybių pinigus arba Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius vertybinius popierius, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

„Dažniausiai Telšių rajone netikrų pinigų apyvartoje pasitaiko 100 litų kupiūros, rečiau – 20 ir 50 litų. Kad pinigai padirbti, dažniausiai paaiškėja tuomet, kai į prekybos vietas atvyksta inkasatoriai“, – tvirtino Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė.

Pernai Telšių rajone dėl netikrų pinigų pradėti du ikiteisminiai tyrimai, šiemet – trys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.