Paaiškėjo, ką lemtingąjį vakarą V. Jankauskas darė su peiliu

Ant aukos kūno – nė vienos durtinės žaizdos, o įtariamojo rankose – peilis. Ką Valdas Jankauskas sekmadienio vakarą, kai buvo nužudyta studentė Justina Šikšniūtė, darė su šiuo įrankiu?

Anot advokato, peilio V.Jankauskui prireikė saugos diržams nupjauti.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadrai
Anot advokato, peilio V.Jankauskui prireikė saugos diržams nupjauti.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos stopkadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2014-11-21 16:25, atnaujinta 2018-01-20 22:08

Atsakymą penktadienį pateikė įtariamojo advokatas Edvardas Staponkus. Jis kartu su V.Jankausku ketvirtadienį dalyvavo tikrinant parodymus, kai keturiais ekipažais pareigūnai su įtariamuoju važiavo į nusikaltimo vietas.

Anot advokato, peilio V.Jankauskui prireikė saugos diržams nupjauti. Jam neužteko jėgų ištraukti J.Šikšniūtės kūno iš automobilio. Mergina gulėjo prie keleivių sėdynių. Tai liudija ir kraujas ant kilimėlių.

Jis nupjovė saugos diržus, surišo jai kojas ir už diržų ištempė lauk. Taip jis merginos kūną tempė iki pat daubos, kurioje kūnas buvo rastas.

„Peilio nereikia suabsoliutinti. Parodymų patikrinimo metu buvo panaudotas didelis peilio muliažas, galėjo pasirodyti kaip didelis peilis, bet ginamasis sako panaudojęs nedidelį buitinį peiliuką“, – aiškino V.Jankausko advokatas E.Staponkus.

Sunku pasakyti, kokios būklės studentė buvo vežama į Macikus. „Jei būtų buvusi sąmoninga, ji būtų priešinusis. Arba jos laisvė buvo suvaržyta, arba būklė nebeleido“, – aiškino advokatas.

Jis kol kas nesikalbėjo su ginamuoju akis į akį, tačiau iš parodymų susidarė įspūdį, kad V.Jankauskas neketino žudyti savo keleivės. „Gal bevažiuojant buvo pamąstymų apie lytinius nusikaltimus, bet kad apie nužudymą... Jis nepanašus į žudiką“, – sakė E.Staponkus.

Teisininkas nesutinka su spėliojimais, kad būta ir daugiau V.Jankausko aukų. „Jei būtų aukų, būtų paskelbta, kad nužudyta moteris ar panašiai. Policija per tris dienas jau būtų paskelbusi. Aišku, policija tikrins, ar nebuvo seksualinio priekabiavimo, išžaginimo ar pasikėsinimo tai padaryti“, – tikino advokatas.

E.Staponkus spėja, kad mergina buvo palikta gyva. „Jis jos nenužudė, bet paliko bejėgiškos būklės. Įtariu, kad ji mirė ne nuo kūno sužalojimų, bet nuo atšalimo“, – sakė advokatas.

Penktadienį pasitvirtino blogiausi įtarimai – Klaipėdos universiteto studentė Justina Šikšniūtė patyrė seksualinę prievartą. Nors ekspertų išvadų dar nėra, išžaginimo faktą lrytas.lt patvirtino Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

„Nemačiau ekspertų išvadų, jų dar neturime. Tačiau duomenų, kad mergina buvo išžaginta, užtenka. Yra parodymai, duomenys iš įvykio vietos“, – aiškino prokuroras.

Kur tiksliai tai įvyko – prie Priekulės ar prie Macikų, dar neaišku. Įtariamasis prisipažino lytiškai santykiavęs su auka prie Priekulės, tačiau įrodymai kelia įtarimų. „Liemenėlė, kelnaitės rastos išmėtytos ten, kur rastas kūnas. Gal galėjo būti ten padarytas ir lytinis nusikaltimas?" – svarstė įtariamojo advokatas.

„Sunku spręsti dėl eiliškumo (buvo išprievartauta prieš ar po mirties. – Red.) – ekspertai turės atlikti sunkų darbą, kad nustatytų, kada įvyko mirtis“, – aiškino S. Minkevičius.

Ketvirtadienį grandine prirakintas prie tvirto jauno vyro, V.Jankauskas tyrėjams parodė ir papasakojo, ką darė su auka lemtingąjį sekmadienio vakarą.

Keturi lengvieji automobiliai per keletą valandų aplankė tris pagrindines įvykių vietas. Pareigūnai su V.Jankausku užsuko į lauką prie Priekulės, stabtelėjo prie griovio, į kurį buvo įvažiavęs įtariamasis, ir nuvyko prie daubos netoli Macikų. Ten trečiadienį buvo rastas J.Šikšniūtės kūnas.

Studentė J.Šikšniūtė į V.Jankausko žabangas pateko sekmadienį, kai susiviliojo jo pasiūlymu pavėžėti į Klaipėdą, kur ji studijavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.