V. Jankausko draugas: „Klaipėdoje jis turėjo merginą“

Kai suprato, ką padarė jo geriausias draugas, šilutiškis Mantas nesulaikė ašarų. Valdo Jankausko artimiausi draugai negalėjo suvokti, kad jų bičiulis kaltinamas nužudęs Klaipėdoje studijavusią jauną merginą Justiną Šikšniūtę.

V.Jankausko bičiuliai kalba apie paslaptingą merginą, kurią jis lankydavo Klaipėdoje.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Jankausko bičiuliai kalba apie paslaptingą merginą, kurią jis lankydavo Klaipėdoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, Stasys Bielskis

Nov 21, 2014, 7:36 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:51 PM

Šilutėje gyvenantis 23 metų Mantas (Vardas ir pavardė redakcijai žinomi. – Red.) yra vienas V.Jankausko draugų. Nuo vaikystės įtariamąjį pažįstantis vaikinas negalėjo patikėti, kad jo draugas galėjo išžaginti ir nužudyti niekuo dėtą merginą.

Kai tik pasklido pirmoji žinia, kad tai galėjo padaryti Valdas, prakeiksmais suošė visi socialiniai tinklai. Prakeikimai ir grasinimai skrido ne tik į V.Jankausko pusę, bet bombardavo ir jo artimuosius, bei draugus.

„Visi tie, kurie augo su juo nuo mažens, jo išsižadėjo. Ir jeigu jis tikrai tą mergaitę išniekino, jis man irgi nėra draugas“, – tikino jo bičiulis.

Gynė savo draugą

Norėdamas užstoti užsipultą V.Jankausko seserį, Mantas nesuvaldęs pykčio pareiškė, kad piktai rašinėjantiems, gali baigtis blogai: „O tu žinai, dėl ko ją užmušė? Žinotum, kitaip kalbėtum. (...) Trauk savo snukį iš čia, nes tau gali baigtis taip pat.“

Nepagalvojęs ką rašo, dėl tokių žodžių V.Jankausko bičiulis smarkiai nusvilo. Dėl šitokių ginančių žodžių socialiniuose tinkluose, kaip pasakoja Mantas, jis neteko visų savo draugų ir draugių.

„Aš galvojau, ko čia tie žmonės šitaip apie Valdą rašinėja. Tikrai negalėjau pagalvot, kad tai bus tiesa. Aš tik žinojau, kad jis yra sulaikytas. O kiti jau kalbėjo, kad jis tą merginą užmušė. Aš pasakiau, kad baigtų kalbėti nesąmones – galvojau ras ją kur nors gyvą ir sveiką. Pradėjau jį ginti. O pasirodė, kad yra kitaip... Tai sulaukiau reakcijos, kad esu toks pats, kaip ir jis“, – pasakojo Mantas.

Šilutiškio pradėjo bijoti net kaimynės.

„Man yra skaudu. Ir ne vien man – buvo atvažiavęs draugas, sako, kad vyrai neverkia. Verkia. Nes gaila, kai jį pažįstame daug metų, žinome koks jis yra. Negalime patikėti, kad jis šitaip galėjo pasielgti su ta mergaite“, – emocingai kalbėjo Mantas.

Turėjo draugę Klaipėdoje?

Paskutinį kartą Mantas su V.Jankausku matėsi sekmadienį. Šeštadienį draugai buvo susitikę išgerti alaus. Mantas pasakojo, kad jie kalbėjosi kaip įprasta, apie kažką juokavo.

Valdas tą vakarą nei atrodė, nei elgėsi keistai. Mantas nepastebėjo, kad jį kažkas slėgtų. Draugas prisiminė, kad jie abu buvo geros nuotaikos.

Be to, V.Jankausko bičiulis prasitarė, kad įtariamasis nužudymu turėjo draugę: „Klaipėdoje jis turėjo ir draugę. Ir jis visą laiką važinėjosi pas ją. Prašydavom, kad parodytų. Jis sakė, kad padraugaus ilgiau ir tuomet parodys.“

Mantas atskleidė ir tai, kad daug kas šioje istorijoje neaišku, nes yra kalbančių, kad V.Jankauskas galėjo pažinoti Justiną.

„Daug kas kalba, kad jie buvo pažįstami... Kiti jo draugai sakė, kad gali būti, kad ši mergina ir buvo jo draugė. Nes ta mergina, apie kurią jis pasakojo, irgi gyveno bendrabutyje. Jeigu žmonės taip kalba, tai negali būti laužta iš piršto“, – sakė Mantas.

Nesugebėjo baigti mokyklos

V.Jankauskas savo „Facebook“ profilyje nurodė, kad mokėsi Šilutėje. Ten baigė Martyno Jankaus pagrindinę mokyklą, vėlesnio mokymosi vieta nurodyta Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla.

Paaiškėjo, kad V.Jankauskas Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos nebaigė.

Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos direktorius Pranas Avižinis sakė, kad šis vaikinas į jo vadovaujamą įstaigą atėjo baigęs tik devynias klases. Kadangi nebuvo baigęs pagrindinės mokyklos, mokėsi žemiausios, pirmosios pakopos mūrininko specialybės.

Tačiau ir čia išbuvo vos pusantrų metų. Mokslus pradėjo 2008-ųjų rugsėjo 1-ąją, o 2010-ųjų vasario 25 dieną pedagogų posėdyje nuspręsta jį pašalinti iš mokyklos, kadangi pusę metų beveik nelankė paskaitų.

Buvęs jo grupės auklėtojas, dabar jau pensinio amžiaus Justinas Gricevičius portalui lrytas.lt teigė, kad mokiniai iš mokyklos būdavo šalinami tik ypatingais atvejais.

„Kadangi V.Jankauskas beveik nelankė mokyklos, apie jo charakterį ir būdą nelabai ką galiu pasakyti. Martyno Jankaus mokykloje jo auklėtoja buvo Roma Aleknavičienė.

Aš šiandien susisiekiau su ja, tai ji irgi nieko gero apie jį nepasakė. Aišku tik tiek, kad Valdas neturėjo noro mokytis jau nuo pat jaunų dienų“, – pasakojo J.Gricevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.