„Pupyčių“ sugulovai – mirtinai susipykę banditų gaujos lyderiai

Su žmona išsiskyrusiam ir Lukiškėse nuosprendžio laukiančiam Agurkinių gaujos vadeivai 42-ejų Sauliui Velečkai atgaiva – romantiški jausmai buvusios grupės „Olialia pupytės“ narei 26 metų Marinai Bui.

Marina Bui puikiai jaučiasi scenoje. Pirmieji romantiški S.Velečkos ir M.Bui susitikimai prasidėjo dar tuo metu, kai Agurkinių lyderis gyveno su žmona.<br>V.Balkūno nuotr.
Marina Bui puikiai jaučiasi scenoje. Pirmieji romantiški S.Velečkos ir M.Bui susitikimai prasidėjo dar tuo metu, kai Agurkinių lyderis gyveno su žmona.<br>V.Balkūno nuotr.
S.Velečkai gresia ilgas įkalinimas.
S.Velečkai gresia ilgas įkalinimas.
S.Steikūnaitė su savo mylimuoju gyvena ištaigingame bute Vilniuje ir važinėjasi prabangiu automobiliu „Audi Q7“.<br>Scanpix nuotr.
S.Steikūnaitė su savo mylimuoju gyvena ištaigingame bute Vilniuje ir važinėjasi prabangiu automobiliu „Audi Q7“.<br>Scanpix nuotr.
S.Steikūnaitė su savo mylimuoju gyvena ištaigingame bute Vilniuje ir važinėjasi prabangiu automobiliu „Audi Q7“.<br>Scanpix nuotr.
S.Steikūnaitė su savo mylimuoju gyvena ištaigingame bute Vilniuje ir važinėjasi prabangiu automobiliu „Audi Q7“.<br>Scanpix nuotr.
Marina Bui.<br>D.Umbraso nuotr.
Marina Bui.<br>D.Umbraso nuotr.
Marina Bui.<br>D.Umbraso nuotr.
Marina Bui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Arvydas Lekavičius („Lietuvos rytas“)

Nov 23, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:51 AM

Tuo tarpu kita buvusi grupės „Olialia pupytės“ dainininkė Skaistė Steikūnaitė dega aistra S.Velečką išdavusiam ir už tai nuo baudžiamosios atsakomybės atleistam kitam Agurkinių gaujos nariui Aurelijui Perminui. M.Bui nuolat lanko S.Velečką kalėjime, o S.Steikūnaitė su savo mylimuoju gyvena ištaigingame bute Vilniuje ir važinėjasi prabangiu automobiliu „Audi Q7“.

Buvo pelnęs pasitikėjimą

A.Perminas, pravarde Šūdmaišis, buvo tas žmogus, kuris pirmasis iš Agurkinių lyderių pradėjo duoti parodymus prieš S.Velečką ir taip padėjo pareigūnams demaskuoti grupuotę.

Tyrėjai pripažįsta, kad be jo parodymų byla galėjo subliūkšti net nepasiekusi teismo.

O su teisėsauga bendradarbiauti atsisakantis S.Velečka buvo tas žmogus, kuris visiškai pasitikėjo Šūdmaišiu ir gaujoje jam patikėdavo ypač svarbias užduotis.

Nors daugelis kitų Agurkinių lyderių niekada nepasitikėjo Šūdmaišiu, vadino jį melagiu, afristu, S.Velečka jį visada užtardavo.

Agurkinius ypač piktino, kad A.Perminas žmones apgaudinėja prisidengdamas grupuotės vardu. Po vienos tokios aferos A.Perminas tik per plauką nebuvo pažemintas ir išmestas iš grupuotės.

Paaiškėjo, kad A.Perminas į savo pinkles įviliojo Laimoną Razmą – Mažeikių bendrovės „Baltic Industrial Service“ akcininką.

Sužinojęs, kad L.Razma įklimpo į ginčą su kitu akcininku iš Lenkijos, A.Perminas atvyko pas jį. Prisistatęs vienu Agurkinių lyderių jis pasisiūlė išspręsti verslininko problemas.

Už šią paslaugą jis paprašė 70 tūkstančių eurų. Gavęs pinigus Šūdmaišis nepajudino nė piršto ir pradingo.

Maldavo pasigailėti

Tačiau L.Razma buvo nepėsčias. Jis per įtakingus žmones apie apgaulę papasakojo S.Velečkai.

Šis iš pradžių buvo baisiai pasipiktinęs draugo poelgiu ir iškart puolė skambinti: „Šūdmaiši, žaibu mini pas mane.“

Gaujos susirinkime A.Perminas bandė visaip teisintis: „Tai kad tas verslininkas „lochas“ (nevykėlis. – Red.). Tai „lochą“ ir išdūriau“, – vebleno A.Perminas.

Daugelis Agurkinių tuo metu pasipiktino savo bendrininku. Ir ne todėl, kad apgavo verslininką, bet todėl, jog apie aferą niekam nepapasakojo ir nepasidalijo išviliotais pinigais.

A.Perminas verkė kaip vaikas, maldavo pasigailėti. Nežinia, kaip būtų susiklostęs jo likimas, jei ne S.Velečka, kuris vėl užstojo.

Jis liepė atiduoti pinigus apgautam verslininkui. A.Perminas grąžino pusę paimtų pinigų – per kelis kartus atvežė 35 tūkstančius eurų.

Gal būtų atidavęs ir viską, tačiau kartu su kitais grupuotės nariais buvo sulaikytas.

Aistra – išskirtiniai rūbai

Agurkas buvo pasirengęs A.Perminui atleisti viską. Dar prieš tapdamas tikruoju grupuotės nariu Šūdmaišis atlikinėjo bausmę Pravieniškių kolonijoje ir sugebėjo apmulkinti daugybę svarų žodį turėjusių kalinių.

Su A.Perminu buvo ruošiamasi susidoroti, tačiau S.Velečka jį užstojo.

Netrukus paaiškėjo, kodėl S.Velečka taip vertina kitų grupuotės narių sukčiumi vadinamą A.Perminą.

Mat jis Londone vadovavo madingus drabužius vagiančiai gaujai ir S.Velečkai vis atveždavo ypač brangių „Zilli“ firmos rūbų ir batų.

Šiais drabužiais S.Velečka ypač didžiavosi ir nuolat pabrėždavo, kad „Zilli“ rengiasi ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Net ir dabar Lukiškių kalėjime S.Velečka miega su „Zilli“ striuke – šaltoje kameroje jam tai išsigelbėjimas.

Vadeivą domino dainininkė

Tačiau dar labiau S.Velečka vertino Šūdmaišį už jo pažintis su „Olialia pupytėmis“.

S.Velečkai patiko dainininkė M.Bui, o A.Perminas draugavo su kita šios grupės nare S.Steikūnaite. Kai S.Velečka su savo žmona ir vaikais važiuodavo pailsėti į kalnus, pasikviesdavo ir A.Perminą su S.Steikūnaite.

Kalbama, kad vienos tokios kelionės metu S.Steikūnaitė ir pažadėjo S.Velečkai supažindinti su M.Bui.

Konkurentę talžė rankinuku

Pirmieji romantiški S.Velečkos ir M.Bui susitikimai prasidėjo dar tuo metu, kai Agurkinių lyderis gyveno su žmona.

Važiuodamas tvarkyti gaujos reikalų į užsienį, S.Velečka kartu pasiimdavo ir M.Bui.

Kartą, kai pora sugrįžo iš Kijevo, juos netikėtai užklupo savo vyro į oro uostą atvykusi pasitikti S.Velečkos žmona.

Pamačiusi ateinančius apsikabinusius įsimylėjėlius L.Velečkienė puolė konkurentę ir ėmė ją talžyti rankinuku.

S.Velečkai vos pavyko išskirti susipliekusias moteris.

Žmona paprašė skyrybų

Pirmosiomis savaitėmis po Agurkinių sulaikymo S.Velečkos žmona rūpinosi savo vyru – važinėjo į pasimatymus, tarėsi su advokatais.

Tačiau greitai paaiškėjus, kad jos vyras ilgai neišvys laisvės, jos jausmai ėmė slopti. Ji pirmoji pareiškė norinti skirtis.

Dabar L.Velečkienė dažnai leidžia laiką Vilniaus baruose kartu su prieš daugelį metų nužudyto kito įtakingo nusikalstamo pasaulio veikėjo Remigijaus Daškevičiaus našle Gelija.

Paleido meilės balionus

Atrodo, kad M.Bui neišgąsdino laukiantys ilgi išsiskyrimo metai. Nors iki šiol pareigūnai neleidžia jiems susitikti akis į akį – bendrauti tenka per stiklą – buvusi dainininkė atvyksta į kiekvieną pasimatymą.

Per Valentino dieną M.Bui mylimajam surengė staigmeną.

Prieš Lukiškių kalėjimo kameros, kur įkalintas S.Velečka, langus ji pripūtė ir į dangų paleido daugybę meilę simbolizuojančių širdelės formos balionų.

Vieną paleido netikėtai

Iš kalėjimo paleisto A.Permino draugė S.Steikūnaitė vos neatsidūrė laisvėje likusių Agurkinių taikiklyje.

Bandydami išprovokuoti Agurkinius vykdyti naujus nusikaltimus operatyvininkai sugalvojo gudrią kombinaciją.

Jie labai nenorėjo, jog laisvėje likę gaujos nariai suprastų, kad iš kalėjimo išleidžiami tik parodymus duodantys įtariamieji.

Todėl kartu su A.Perminu bei dar keliais su teisėsauga bendradarbiaujančiais vyriškiais buvo išlaisvintas ir viską neigęs Audrius Petkauskas.

Vėliau buvo paskleistas gandas, kad A.Perminas – išdavikas.

Tada A.Petkauskas ėmė ieškoti žudiko, galinčio nušauti Šūdmaišį.

Viename susitikimų su tariamu žudiku jis perdavė žmogžudystei būtinus ginklus ir papasakojo, kaip rasti A.Perminą.

Planavo sekti dainininkę

Žmogžudystės užsakovas buvo įsitikinęs, kad A.Perminą stropiai saugo policijos pareigūnai, todėl pasiūlė ieškoti ne jo, o dainininkės S.Steikūnaitės.

Pora anksčiau ar vėliau turėjo susitikti be pašalinių akių, o tuomet ir reikėjo nušauti A.Perminą.

Gal nusikaltėliai ir būtų įgyvendinę savo planus, jei ne operatyvininkų kombinacija – įtardami, jog Agurkiniai keršys A.Perminui, jie suvaidinti samdomą žudiką pavedė policijos pareigūnui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.