Į Lietuvą neteisėtai patekusį gruziną susekė aviganė Ogrė

Pasienyje su Baltarusija Kabelių užkardos pareigūnai sulaikė gruziną, į Lietuvą neteisėtai patekusį iš Baltarusijos. Sulaikymo metu pasižymėjo tarnybinė vokiečių aviganė Ogrė.

Pasienyje su Baltarusija Kabelių užkardos pareigūnai sulaikė gruziną, į Lietuvą neteisėtai patekusį iš Baltarusijos.<br>VSAT nuotr.
Pasienyje su Baltarusija Kabelių užkardos pareigūnai sulaikė gruziną, į Lietuvą neteisėtai patekusį iš Baltarusijos.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:18 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai Varėnos rajono Senovės kaimo ribose aptiko šviežius žmogaus pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Iškart buvo organizuota pažeidėjo paieška.

Darbo ėmėsi kinologas su tarnybine vokiečių avigane Ogre. Keturkojė pažeidėjo pėdsakais sekė apie 1,5 km. Netrukus aviganė prisivijo, o paskui ją sekę pasieniečiai sulaikė į Lietuvos gilumą ėjusį vyrą. Paaiškėjo, kad tai yra 30-metis Gruzijos pilietis, turėjęs savo šalies pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos. Gruzinas nešėsi vietovės žemėlapį, kompasą bei maisto ir vandens atsargų.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Po apklausos gruziną pasieniečiai uždarė į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?