Agurkinių teismą sutrikdė policininko bananas

Antradienį iki pietų Klaipėdos apygardos teisme nepavyko pradėti toliau nagrinėti vadinamosios Agurkinių baudžiamosios bylos.

Į areštinę išvežti visi devyni kaltinamieji.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Į areštinę išvežti visi devyni kaltinamieji.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 25, 2014, 10:24 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:48 PM

Beveik pusvalandį vėlavo abu prokurorai. O paskui prašymą teismui pateikė vieno iš kaltinamųjų gynėja.

Ji teigė, kad rytą areštinėje pareigūnas smarkiai trenkė Norbertui Tučkui per galvą. Gali būti, kad vyrui sukrėstos smegenys – jis vėmė ir dabar jaučiasi nekaip. Advokatė prašė iškviesti į teismą greitosios pagalbos medikus.

„Kameroje pareigūnas man liepė patraukti krepšį. Sakau, nėra kur, ten maža patalpa. Tada trenkė bananu. Jaučiuosi blogai, vėmiau ir dabar skauda, svaigsta galva. Sakiau, kad toks negaliu važiuoti į teismą, tai atrėžė, kad išneš.“

Teisėjų kolegijos pirmininkas Remigijus Preikšaitis nusprendė posėdį tęsti po pietų. O per tą laiką areštinėje bus suteikta reikiama pagalba.

Areštinės viršininkas Sigitas Bulovas neneigė, kad konfliktas įvyko, bet aiškino, jog N.Tučkus vadinamuoju bananu gavo ne per galvą, o per rankas.

Kaltinamasis nereagavo į nurodymą patraukti savo daiktus, bandė priešintis, prieš pareigūną įžūliai atsistojo boksininko poza.

Iš teismo salės į areštinę buvo išvežti visi kaltinamieji.

Agurkinių gauja kaltinama ginkluoto susivienijimo organizavimu, didžiulio narkotikų kiekio įgijimu, laikymu ir realizavimu – jų veiklos zona apėmė ne tik Vakarų Europą, Rusiją, Ukrainą, bet ir Pietų Ameriką. Agurkiniams taip pat pateikti kaltinimai dėl nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.