Girtas P. Dimša avarijos vietoje patraukė ir dviratį, ir mašiną

Dėl jauno dviratininko žūties teisiamas žinomas aktorius 76 metų Petras Dimša avarijos vietoje nebuvo panašus į pro šalį važiavusį liudininką – taip jis bando įrodyti teisme.

P.Dimša teisme išgirdo nemalonių liudijimų.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Dimša teisme išgirdo nemalonių liudijimų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-11-25 14:11, atnaujinta 2018-01-20 15:59

Į nelaimės vietą Vilniuje, Oslo gatvėje, atvykus policijos pareigūnams, aplamdytas dviratis stovėjo atremtas į stulpą. Pagal automobilio pėdsakus policininkai suprato, kad automobilis „Volkswagen Polo“ buvo patrauktas iš įvykio vietos. Ant priekinio automobilio bamperio pareigūnai pastebėjo dviračio rato žymes.

Policininkai tuo metu neabejojo, kad mašiną patraukė pats vairuotojas P.Dimša. „Vairuotojas atsakė, kad po automobiliu buvo dviratis ar dviratininkas, dabar tiksliai neprisimenu“, – pasakojo kelių policijos pareigūnas Artūras Saladžius.

Vairuotojas užsiminė, kad padėjo atsikelti žmogui, kuris buvo prispaustas tarp stulpo ir automobilio. Tuomet P.Dimša neužsiminė apie jokį kitą automobilį.

Teisme aktorius tvirtino tik pamatęs griūvantį dviratininką ir iškėlė versiją, kad jaunuolį galėjo partrenkti kitas automobilis.

Daugiau iš vairuotojo policininkams jokių aplinkybių sužinoti nepavyko, nes jis buvo apimtas streso ir neįstengė atsakyti į klausimus. „Po to vairuotojas atsisėdo ant žemės, susigriebė už širdies ir pasakė, kad jam bloga“, – teisme pasakojo policijos pareigūnas A.Saladžius.

Pareigūnai iškvietė greitąją pagalbą, tačiau patrulis Giedrius Česnulevičius iš pro šalį einančios moters išgirdo: „Jis juk girtas, reikia kažką daryti.“ Pareigūnams susidarė įspūdis, kad tai kažkas iš P.Dimšos artimųjų, vėliau lydėjusių aktorių į ligoninę.

Ar vairuotojas blaivus, įvykio vietoje jie nesprendė. „Vairuotojo išvaizda buvo kaip neblaivaus žmogaus, bet vyras sakė, kad jam su sveikata blogai, todėl laukėme medikų išvadų“, – sakė G.Česnulevičius.

Pareigūnai nematė kad P.Dimša būtų vartojęs kokius nors vaistus ar ką nors gėręs. P.Dimša teisme tvirtino dėl streso pasijutęs blogai ir avarijos vietoje išgėręs gudobelių ekstrakto – vaistų nuo širdies.

Aktorius P.Dimša kaltinamas tuo, kad praėjusių metų liepos 17-ąją vairuodamas automobilį „Volkswagen Polo“ partrenkė 24 metų dviratininką Šarūną Surblį. Kelias operacijas ištvėręs dviratininkas po dešimties dienų mirė ligoninėje.

Po avarijos P.Dimšai buvo nustatytas 1,67 promilės girtumas. P.Dimša tikino apsvaigęs nuo gudobelių ekstrakto, kurį jam esą rekomendavo šeimos gydytojas.

Į teismą iškviestas gydytojas Vladimiras Kačiurinecas teigė nei P.Dimšui, nei kitiems pacientams šio preparato niekada nerekomendavęs. „Kategoriškai neigiu, kad tai mano rekomendacija“, – teismui tvirtino medikas.

Medikas tvirtino, kad pacientai patys jo nusiperka kaip vaisto, turinčio raminamąjį poveikį. Jį rekomenduojama gerti praskiedus vandeniu, nes jo sudėtyje yra 70 laipsnių alkoholio. Medikas ligonius įspėja, kad prieš vairavimą šių vaistų nevartotų. Po jų vartojimo turėtų praeiti 6–8 valandos.

„Nuo trijų gurkšnių šio preparato tikrai nebūtų 1,67 promilės“, – tvirtino V.Kačiurinecas. Apie 30 metų P.Dimšą pažįstantis jo gydytojas pridūrė neturintis jokių žinių apie tai, kad P.Dimša piktnaudžiautų alkoholiu. Gydytojas patvirtino, jog garbaus amžiaus aktorius tikrai turi rimtų sveikatos problemų, tačiau ligos jam netrukdo vairuoti automobilį.

Pirmajam iš žurnalistų į įvykio vietą atvykusiam televizijos reporteriui Broniui Jablonskui P.Dimšos būklė įtarimų sukėlė tik dėl to, kad pradėjus filmuoti, aktorius rankine bandė dengtis veidą. Žurnalistas nejautė jokio alkoholio kvapo, tačiau netrukus į nelaimės vietą atvykusi moteris pradėjo prašyti, kad ši avarija nebūtų rodoma per televiziją.

Ji teigė, jog P.Dimša - taip pat žmogus iš televizijos ir yra girtas. "Žinote, televizijoje po darbų žmonės kartais išgeria", - bandė aiškinti nepažįstama moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.