Vilniaus policija sulaikė įtariamuosius dėl LNK archyvo padegimo

Vilniaus policija praneša sulaikiusi du jaunuolius, įtariamus LNK nuomojamų patalpų, kuriose buvo laikomas nenaudojamas archyvas, padegimu. Greičiausiai, televizijos nuomojamos patalpos padegtos bandant nuslėpti vagystę.

Dėl LNK sandėliuko padegimo sulaikyti du įtariamieji.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Dėl LNK sandėliuko padegimo sulaikyti du įtariamieji.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-11-27 16:00, atnaujinta 2018-01-20 11:57

Kaip jau ne kartą skelbė lrytas.lt, antradienį apie 21 val. 20 min. Vilniuje, Ukmergės g., LNK nuomojamame pastate, sandėlyje, kilo gaisras, padegimas.htm"="">padegimas.htm"" target="_blank">kurio metu sudegė dokumentai ir kasetės su vaizdo įrašais.

Dar gesinant gaisrą buvo įtartas padegimas. Tačiau tuo metu buvo galvojama, kad gaisrą sukėlė įsilaužęs benamis.

Tą patį vakarą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto šeštajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Kaip praneša Vilniaus apskrities VPK, trečiadienį Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamus 1995 m. ir 1999 m. gimusius jaunuolius.

Taip pat jiems bus pareikšti įtarimai dėl vagystės iš LNK televizijos archyvo ūkinių patalpų.

Sandėliuke buvo sukrautos senos televizijos kasetės, dalis televizijos BTV, dabar priklausančios LNK, archyvo ir kiti nebereikalingi, utilizavimo laukiantys rakandai. Būtent šis turtas ir degė.

Patalpų, kuriose kilo gaisras, langai išeina į LNK. Tuo tarpu šoninė patalpų siena yra paslėpta nuo pašalinių akių, jos nesimato nei nuo čia pat esančios judrios Ukmergės g., nei nuo LNK pastato. Šioje sienoje projektuotojai buvo įrengę langus, ant kurių savininkai prieš daugelį metų užkabino metalines grotas. Patalpas išsinuomojus televizijai, jos darbuotojai saugumo sumetimais buvo pasirūpinę, kad šios angos būtų užmūrytos.

Gesinant gaisrą pastebėta, kad ties vienu langu mūras išverstas, grotos išlaužtos. Spėjama, kad būtent pro čia vagys ir pateko į patalpų vidų. Pavogę kai kuriuos daiktus ir sukėlę gaisrą, jaunuoliai, kaip įtariama, išdaužė langą ir pro jį iššokę paspruko.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už turto sugadinimą ar sunaikinimą, padarytą visuotinai pavojingu būdu, numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.