Ašarodama ir save kaltindama motina sušvelnino bausmę sūnui

Motinai peiliu į pilvą dūręs skuodiškis turės laiko apmąstyti savo poelgį – teismas jam skyrė ketverius su puse metų laisvės atėmimo. Bausmę šiek tiek sušvelnino motinos ašaros ir tikinimai, kad ji pati dėl visko kalta.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 28, 2014, 10:07 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:56 AM

Prokuroras prašė skirti septynerius metus nelaisvės.

Nelaimė Skuode nutiko šįmet birželio 11-osios vidurdienį.

Išvakarėse 33 metų Andrius Lukšionis ir jo tėvas šiek tiek pavėluotai šventė abiejų gimtadienius. Laiku susėsti prie šventinio stalo vyrams nepavyko – trūko pinigų. Teko laukti, kada tėvui bus sumokėta 300 litų pašalpa.

Prie kompanijos prisijungė ir A.Lukšionio motina. Vyrai gėrė alų, Laima Lukšionienė – vyną.

Kitą rytą sukilę vyrai vėl pagurkšnojo alaus. Po kurio laiko per konfliktą A.Lukšionis vieną kartą įdūrė motinai peiliu į pilvą, pažeidė plonąją žarną. Moteris ėmė kraujuoti, buvo iškviesta greitoji. Ji atlaikė operaciją, o grįžusi iš ligoninės namo susitaikė su sūnumi.

Jų pasakojamos įvykio versijos skiriasi.

Pasak A.Lukšionio, motina virtuvėje tepė sumuštinius.

„Iš jos žvilgsnio supratau, kad pyksta. Ji manė, kad paėmiau jos pinigus, bet kaip visada pati pamiršta, kur padeda. Kažkada gal prieš dešimt metų ji netyčia man peiliuku buvo nesmarkiai sužalojusi lūpą. Prisiminęs tai, pasakiau – ir vėl prasideda. Paskui ji atnešė sumuštinius į kambarį ir tebeturėjo peilį. Sakau, ko čia toks mažas, didesnį atnešiu. Norėjau tik pagąsdinti ir netyčia jai įdūriau“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo A.Lukšionis.

Suvokęs, kad sužalojo motiną, jis puolė skambinti greitajai, atnešė jai iš vonios sudrėkintą rankšluostį prispausti prie žaizdos. O paskui išėjo pirkti cigarečių, bet buvo sulaikytas policijos.

Per teismo posėdžius nuolat ašarojusi L.Lukšionienė tikino, kad barniai prasideda tada, kai ji ima aiškinti sūnui, jog jis turi gyventi kitaip.

„Buvome kambaryje. Andrius tepė sumuštinius. O aš ėmiau priekaištauti, kad dingo pinigai. Vėliau juos atradau, buvau pamiršusi, kur padėjau. Pinigus atradau, o sūnų apkaltinau. Stovėjau jam už nugaros ir bambėjau. Jis gal norėjo atsikirsti ir sukdamasis bakstelėjo man. Pati kalta, kad kabinėjausi nuo pat ryto. Esu įsitikinusi, kad jis man įdūrė netyčia. Vaikas iškart manęs atsiprašė, ir paskui dar ne kartą. Man jau taip išeina – tie peiliai atsiduria ne laiku ir ne vietoje“, – kalbėjo motina.

Kaltinti tikriausiai reikėtų ne peilius, bet alkoholį. A.Lukšioniui po įvykio nustatytos 2,59 promilės alkoholio. Motina aiškino, kad ir ji buvo apsvaigusi.

Už motinos gydymą Ligonių kasai nuteistasis turės sumokėti beveik penkis tūkstančius litų.

Statybininku dirbęs nevedęs A.Lukšionis jau septynis kartus teistas, dažniausiai už vagystes, chuliganizmą.

7 metų A.Lukšionio sūnus auga globos namuose.

Berniuko motina – buvusi nuteistojo sugyventinė – atlieka bausmę už nužudymą. Ji taip pat švaistėsi peiliu ir mirtinai sužalojo kitą savo sugyventinį. Pernai sausį tas pats Klaipėdos apygardos teismas moteriai skyrė dešimt metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.