Verslininkas už nusuktus mokesčius statėsi namą užmiestyje

Valstybę bandęs apgauti Klaipėdos verslininkas Ričardas Valatka turi rimtų nemalonumų. Individualios įmonės „Krova“ savininkas ir vadovas sąmoningai nemokėjo per 820 tūkst. litų mokesčių. Klaipėdos apylinkės teismas pripažino verslininką kaltu ir skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 28, 2014, 11:58 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:36 AM

„Nieko aš nekomentuoju. Jeigu jūs turit kažkokią informaciją, skambinkit į teismą. Viso gero“, - į kalbas su žurnaliste nesileido R.Valatka.

Teismas nustatė, kad užuot papildęs valstybės biudžetą pridėtinės vertės ir pelno mokesčiais, įmonės lėšas jis investavo į gyvenamojo namo užmiestyje statybą, iš įmonės lėšų suteikė sau apie 0,9 mln. litų paskolą.

Laikinai jo teisės į žemės sklypą, butą ir gyvenamąjį namą yra apribotos. Nesumokėtus mokesčius Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) ketina susigrąžinti su antstolių pagalba – parduodant dalį verslininko turto.

Nesumokėti mokesčiai buvo deklaruoti per ketverius metus – nuo 2009 iki 2013 metų. Taip pat susikaupė apie 176 tūkst. litų delspinigių. Šiuo metu įmonei „Krova“ yra vykdoma bankroto procedūra.

Teismo „Krovos“ vadovui skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė buvo sumažinta iki vienerių metų ir keturių mėnesių, ją atidedant pusantrų metų. Tik jei per šį laiką verslininkas neprasižengs, jam pavyks išvengti kalėjimo.

Teismą R.Valatka bandė įtikinti, kad pelningai įmonei stigo pinigų mokesčiams dėl apgaulės būdu prarasto milijono. Esą jis pažįstamiems perdavė vilkikus, tačiau negavo sutartų pinigų.

Kaip pranešė Klaipėdos AVMI, tyrimo metu paaiškėjo, kad krovinių rūšiavimu ir perkrovimu užsiimanti Klaipėdos įmonė galėjo padengti dalį susikaupusios skolos, nes turėjo tam finansinių galimybių.

Mokesčių inspekcija įmonei ne kartą buvo siuntusi priminimus per nustatytą terminą sumokėti mokesčius ir delspinigius, tačiau į tai nebuvo sureaguota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.