Žudynėmis Anglijoje įtariamo V.Bružo artimieji – šokiruoti

Kas yra Viktoras Bružas? Kuo jis užsiėmė Kaune prieš išvykdamas į Didžiąją Britaniją, kokioje aplinkoje augo? Šie klausimai neduoda ramybės dviejų sutuoktinių nužudymo istoriją narstantiems britų žurnalistams.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-11-29 07:29, atnaujinta 2018-01-20 08:41

Sunkiu nusikaltimu įtariamo kauniečio artimiesiems žinia apie jo sulaikymą sukėlė šoką. Jie netiki, jog lietuvis galėjo įvykdyti baisų nusikaltimą ir viltis deda į britų policiją.

Netikėta žinia pribloškė ir mokyklos, kurią lankė V.Bružas pedagogus. Paaiškėjo, jog kaunietis mokėsi prastai, sugebėjo baigti vos 8 klases, o jo anglų kalbos žinios penkiabalėje sistemoje buvo įvertintos dvejetu.

Buvę kaimynai tikina, jog vaikinas nebuvo agresyvus, greičiau priešingai. Kauno policija patvirtino, jog prieš 18 metų į Didžiąją Britaniją išvykęs kaunietis su pareigūnais mūsų šalyje problemų neturėjo.

Sesuo negali atsitokėti

„Aš netikiu. Netiki ir visa giminė, esame šokiruoti“, - lrytas.lt sakė Anglijoje sulaikyto V.Bružo sesuo Loreta Bružaitė–Ramanauskienė.

Moteris tikino turinti savo versiją, kaip jos brolis galėjo patekti į britų policijos akiratį, tačiau nenori jos atskleisti. Emigranto sesuo viltis deda į profesionalumu garsėjančią britų policiją.

„Tegul dirba kriminalistai, dirba žmonės, kurie yra kompetentingi. Netikime, kad jis tai galėjo padaryti. Tai neįmanomi dalykai. Arba kažkas jį „pakišo“, arba įvyko nesusipratimas“, - sakė įtariamojo sesuo.

Mokėsi labai prastai

V.Bružas mokėsi 45-oje Kauno vidurinėje mokykloje. Nors dabar šios mokymo įstaigos neliko, vykdant reformą ji buvo prijungta prie kitos Kauno mokyklos, lrytas.lt pavyko surasti V.Bružą mokiusius pedagogus.

Mokytojai sutartinai tikino, jie negalintys patikėti, jog buvęs jų mokinys Britanijoje galėjo įvykti tokį baisų nusikaltimą.

Pasak pedagogų, V.Bružas 45-oje vidurinėje mokykloje mokėsi vos 4 metus ir nepasižymėjo stropumui. 8-oje klasės kursą jis kartojo antrus metus, ir galiausiai, net nebaigęs 9 klasių mokslus metė.

Mokyklos žurnaluose išlikę duomenys liudija – būsimas emigrantas mokėsi itin prastai. Jo anglų kalbos žinios 1991 metais buvo įvertintos tik dvejetu, kitos privalomos disciplinos sekėsi tik šiek tiek geriau – metiniame trimestre rikiuojasi trejetai, penketais įvertinti tik pasiekimai kūno kultūros bei darbų pamokose.

Buvusi V.Bružo klases auklėtoje Irena Stanevičienė apie šį mokinį negalėjo pasakyti nieko ypatinga. Pasak pedagogės, prastai besimokęs paauglys kokiu nors išskirtinai neigiamu elgesiu nepasižymėjo. Mokytoja užsiminė lankiusis Lazūnų gatvėje, privačiame name, kur V.Bružas gyveno su mama, ši jai palikusi puikų įspūdį.

Namas, kuriame gyveno Britanijoje išgarsėjęs kaunietis šiuo metu priklauso kitiems savininkams. Kaimynų pasiteiravus apie šalia gyvenusį V.Bružą, jie prisiminė, jog tai buvęs darbštus vaikinas. Sužinoję, jog Anglijoje jis įtariamas nužudęs du žmones, kauniečiai negalėjo atsitokėti, V.Bružas paauglystėje nebuvo agresyvus.

Emigravo dėl šeimos

Didžiojoje Britanijoje sulaikytą V.Bružą gynė ir jo krikšto sūnus Aurimas Gutauskas. Jį ypač papiktino vieno britų dienraščio interneto svetainėje pasirodė teiginiai, esą V.Bružą mokę pedagogai prisimena kaip „piktą ir agresyvų“ vaiką.

„Mano krikšto tėtis nebuvo joks mušeika. Aš jį prisimenu kaip gerą ir dorą žmogų, kuris išvažiavo dirbti į Angliją dėl savo šeimos. Nežinodamas net kaip iki Šiaulių nuvažiuoti jis sėdo į savo automobilį ir nukeliavo į Angliją dirbti. Jis labai darbštus, todėl ten užsidirbo, namą, šeimą turėjo“, - sakė įtariamojo krikšto sūnus.

Pasak A.Gutausko jo krikšto tėvas visą laiką Didžiojoje Britanijoje dirbo statybose.

Policija patvirtino, kad V.Bružo ir nužudytųjų Gillian ir Patricko Kettyle'ų šeima buvo pažįstamos. Tai, anot pareigūnų, bus „svarbi detalė“ vykdant tyrimą.

P.Kettyle'as buvo V.Bružo buvusios žmonos Kristinos darbdavys. 37 m. moteris dirbo jo sekretore nekilnojamo turto plėtros įmonėje.

Įtariamo žudiko kaimynai Britanijoje jį apibūdino kaip tylų ir ramų vyrą, kuris sunkiai dirbo, kad išlaikytų savo šeimą.

Paskutiniu metu jis dirbo statybininku P.Kettyle nekilnojamo turto vystymo bendrovėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.