Žudikas auką paliko be pirštų

Dvylika kartų už įvairius nusikaltimus teistas 47 metų vilnietis

R.Grienadierovas už draugės nužudymą kalės 14 metų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Grienadierovas už draugės nužudymą kalės 14 metų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Dec 1, 2014, 5:15 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:13 AM

Per praėjusių metų Kalėdas jis atsidūrė tardymo izoliatoriuje už savo draugės nužudymą. Vakar už šį nužudymą jis išgirdo nuosprendį - nelaisvėje teks gyventi 14 metų.

Anksčiau bendrovėje „Plasta“ Žaliavų skyriaus vadove dirbusi Asta Užuotienė buvo nužudyta prieš metus, praėjusių metų gruodžio 5-ąją. Jos kūnas surastas ir žudikas sulaikytas per Kalėdas.

Vilnietė buvo nužudyta savo namuose Sakališkių gatvėje. Jos kūnas buvo paliktas rūsyje. Draugę nužudęs R.Grienadierovas išniekino ir aukos palaikus.

Praėjus savaitei po nužudymo jis užėjo į rūsį, kur gulėjo moters kūnas ir sodo žirklėmis nukirpo du pirštus. Ant vieno jų buvo raudono aukso vestuvinis žiedas, o ant kito – auksinis žiedas su deimantais. Numovęs žiedus, nusikaltėlis pirštus paliko šalia lavono.

R.Grienadierovas teisme visiškai pripažino savo kaltę ir atsiprašė aukos artimųjų. Nužudytos moters tėvams, seseriai ir krikšto dukteriai jis turės sumokėti 125 tūkstančius litų.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į jo atgailą, tačiau teisiamojo padėtį apsunkino tai, kad nusikaltimą jis padarė apsvaigęs. R.Grienadierovas pasakojo tądien ne tik išgėręs daug alaus ir degtinės, bet ir rūkęs žolę. Vyras tikino iki šio įvykio narkotikų nevartojęs.

Išleistas iš kalėjimo, jis gyveno A.Užuotienės kaimynystėje, padėjo jai dirbti. Po kurio laiko vieniša moteris jį priėmė į savo namus. Prieš pat draugės nužudymą R.Grienadierovas jai pareiškė, kad nori grįžti pas savo žmoną.

Ikiteisminio tyrimo metu R.Grienadierovas pasakojo, kad tądien jie buvo neblaivūs, nes prieš konfliktą abu lankėsi parduotuvėje ir prisipirko alkoholinių gėrimų.

Jiems susiginčijus, R.Grienadierovas griebė žarsteklį, juo moteriai trenkė į galvą ir į kaklą. Supratęs, kad moteris negyva, jis atidarė rūsį ir ją nustūmė laiptais. Ten pat įmetė ir peilį.

Iš vilnietės namų jis surinko ir išpardavinėjo vertingesnius daiktus - brangius papuošalus, buitinę techniką, kailinius, garsių prekės ženklų batus. Kai kuriuos daiktus nupirko jo pažįstami, kitus nunešė į čigonų taborą. Dalį daiktų vėliau pareigūnams pavyko surasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.