Ignalinos rajone sulaikyta 10 afganistaniečių

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė 10 į Lietuvą neteisėtai patekusių afganistaniečių.

Ignalinos rajone sulaikyta 10 afganistaniečių.<br>VSAT archyvo nuotr.
Ignalinos rajone sulaikyta 10 afganistaniečių.<br>VSAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 9:55 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:13 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pasieniečiams paskambinęs žmogus pranešė Ignalinos rajono Rameikių kaime pastebėjęs grupę įtartinų asmenų. Į nurodytą vietą nuvykęs pasieniečių ekipažas Rameikių prieigose, krūmais apaugusiame lauke, sulaikė 10 asmenų. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – du kilometrai.

Du vyrai, dvi moterys ir šeši nepilnamečiai neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Suaugusieji VSAT pareigūnams tesugebėjo pasisakyti, jog yra afganistaniečiai, kuriems - nuo 28 iki 44 metų. Užsieniečiai buvo šiltai apsirengę, turėjo krepšius su asmeniniais daiktais.

Naktį afganistaniečiai praleido Ignalinos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo, antradienį afganistaniečius apklaus padedami vertėjo. Tuomet bus priimtas sprendimas dėl užsieniečių teisinės padėties šalyje.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 56 neteisėtai į Lietuvą bandžiusius patekti Afganistano piliečius. Pagal pilietybes šioje kategorijoje šiemet nepralenkiami yra Vietnamo piliečiai – jų VSAT pareigūnai jau yra sulaikę 283.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.