Sieną pažeidusius Rusijos piliečius prisivijo vokiečių aviganė

Švenčionių rajone VSAT pareigūnai sulaikė du Rusijos piliečius, kurie į Lietuvą neteisėtai pateko iš Baltarusijos. Juos susekė ir prisivijo tarnybinė vokiečių aviganė Selen.

Sieną pažeidusius Rusijos piliečius prisivijo vokiečių aviganė.<br>VSAT nuotr.
Sieną pažeidusius Rusijos piliečius prisivijo vokiečių aviganė.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-02 17:48, atnaujinta 2018-01-20 03:10

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugo starnyba, pirmadienį Švenčionių rajono Gelednės kaimo prieigose patruliavę VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai Lietuvos pusėje pastebėjo užšluotus pėdsakus. Ant kontrolinės pėdsakų juostos paliktos batų žymės vedė iš Baltarusijos į Lietuvą. Paliktais pėdsakais apie pusantro kilometro pažeidėjus sekė Švenčionių užkardoje tarnaujanti vokiečių aviganė Selen. Jos vedama paieškos grupė netrukus prisivijo du vyrus, bėgančius mišku į Lietuvos gilumą. Abu sienos pažeidėjus pavyko sulaikyti.

Jie turėjo 25 ir 31 metų Rusijos piliečių pasus. Dokumentuose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Užsieniečiai nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais, turėjo grynųjų pinigų.

Rusijos piliečiai uždaryti į areštinę. Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.