Buvęs nusikaltėlių įkaitas pats suklupo

Prieš daug metų šiurpią įkaito dramą patyrusį klaipėdietį Vidmantą Bukauską vėl prislėgė bėdos – 54 metų verslininkas įtariamas didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Dec 3, 2014, 6:58 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:39 AM

Automobiliais BMW prekiavusios įmonės Baltijos autocentro vadovas V.Bukauskas netrukus stos prieš teismą.

Verslininką prie sienos prirėmė viena išperkamosios nuomos bendrovė, pasigedusi pinigų už parduotą automobilį BMW 730.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad išperkamosios nuomos sutartį pasirašęs Baltijos autocentro vadovas šį automobilį neteisėtai perdavė kitam asmeniui.

Pastarajam nemokant nustatytų įmokų, išperkamosios nuomos bendrovė pradėjo klibinti V.Bukauską – aiškintis, kodėl BMW 730 be jos sutikimo perleistas žmogui, kuris po to išvyko į Kaliningrado sritį. Jo surasti nepavyko.

V.Bukauskas negrąžino skolos, nesileido į kalbas, todėl išperkamosios nuomos sutartis buvo vienašališkai nutraukta. Baltijos autocentro vadovas įtariamas iššvaistęs daugiau nei 41 tūkst. litų vertės išperkamosios nuomos bendrovės turto.

Kitą pagal išperkamosios nuomos sutartį įgytą automobilį BMW X5 V.Bukauskas irgi perdavė asmeniui, iš kurio už išperkamąją nuomą gavo 49 800 litų.

Tačiau šie pinigai neįmokėti į Baltijos autocentro kasą. Įtariama, kad verslininkas galėjo pasisavinti įmonės lėšas.

Šios įmonės finansinių operacijų dokumentuose neatradusi duomenų apie visus įvykdytus sandorius Klaipėdos apygardos prokuratūra V.Bukauskui pateikė kaltinimus dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Baltijos autocentras buvo oficialusis BMW gamintojų atstovas Klaipėdoje. Dabar ši įmonė paskelbta bankrutuojančia.

Banditai verslininką įkalino garaže

* Prieš 18 metų į V.Bukausko vadovaujamą įmonę „Kniupsius“ buvo nusitaikę su Klaipėdos nusikaltėlių pasaulio lyderiu Sigitu Gaidjurgiu siejami nusikaltėliai.

* Verslininkas buvo pagrobtas Klaipėdoje, prie vienos parduotuvės. Nusikaltėliai jį įkalino garaže ir susisiekę su artimaisiais pagrasino nužudyti, jeigu negaus išpirkos – 200 tūkst. JAV dolerių.

* Per derybas giminaičiams pavyko nusiderėti iki 100 tūkst. dolerių. Pinigus pagrobėjams perdavė V.Bukausko verslo partneris Bronius Sabonis.

* Nusikaltėliai artimiesiems liepė patiems ieškoti patikimų tarpininkų tarp nusikaltėlių, tik vėliau V.Bukausko žmona kreipėsi į policiją.

* Tris paras garaže praleidęs vyras buvo paleistas. Paaiškėjo, kad jo pagrobimą organizavo gerai žinomas nusikalstamo pasaulio veikėjas Romualdas Bubelis, pasitelkęs į pagalbą dar septynis sėbrus.

* Kai V.Bukauskas sėdėjo surakintas garaže, viską žinojęs R.Bubelis įžūliai mulkino jo draugus ir artimuosius – vaidino patikimą tarpininką, per kurį verslininko artimieji neva gali derėtis su pagrobėjais.

* Gauja, kuriai priklausė R.Bubelis, tada irgi vertėsi automobilių prekyba – norintiems brangiau parduoti mašinas žmonėms sumokėdavo tik komiso kainą ir dingdavo.

* V.Bukausko skriaudikai stojo prieš teismą. R.Bubeliui už žmogaus pagrobimą, išpirkos reikalavimą skirta pusseptintų metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.