Į Amsterdamą lietuviai kokainą gabeno su Kalėdų dvasia

Nyderlandų karališkoji karinė policija sulaikė tris lietuvius, į Amsterdamą gabenusius kokaino siuntą. Narkotikus lietuviai slėpė Kalėdų dekoracijose. Pas vieną sulaikytųjų taip pat aptikta suklastota Ispanijos tapatybės kortelė.

Amsterdamo oro uoste įkliuvo kokainą gabenęs jaunas lietuvis, kiti įtariamieji sulaikyti viešbutyje.<br>Karališkosios karinės policijos/Koninklijke Marechaussee nuotr.
Amsterdamo oro uoste įkliuvo kokainą gabenęs jaunas lietuvis, kiti įtariamieji sulaikyti viešbutyje.<br>Karališkosios karinės policijos/Koninklijke Marechaussee nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 4, 2014, 9:18 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:30 AM

Trys lietuviai Amsterdame buvo sulaikyti dar lapkričio 14 d. Tačiau informacija apie tai paviešinta tik dabar. Pasak Karališkosios karinės policijos (Koninklijke Marechaussee) pranešimo, lietuviai sulaikyti per bendrą operaciją su muitininkais.

Pirmiausia į Schipholo oro uostą Amsterdame atskridusio 23 metų lietuvio bagaže Nyderlandų pareigūnai aptiko du kilogramus kokaino, paslėpto Kalėdų dekoracijose. Jaunas vyras buvo sulaikytas. Iš kur jis atskrido į Amsterdamą, olandai nepraneša.

Sulaikę kokainą gabenusį įtariamąjį, gausios Karališkosios karinės policijos pajėgos užgriuvo vieną Amsterdamo viešbutį. Čia buvo sučiupti dar du lietuviai. 37 m. ir 38 m. vyrams sulaikymas buvo visiškai netikėtas.

Per kratą pas vieną iš viešbutyje sulaikytų vyrų buvo aptikta įtarimą sukėlusi Ispanijos tapatybės kortelė. Netrukus nustatyta, kad ji yra suklastota.

Nyderlandų pareigūnai kreipėsi į teismą, jis lietuvius leido suimti trims mėnesiams.

Atlieka galybę funkcijų

Kokainą į Amsterdamą gabenusius lietuvius sučiupusi Nyderlandų karališkoji karinė policija (arba tiesiog Marechaussee, kaip įprastai ją vadina olandai) atlieka daugybę funkcijų. Karine ji vadinama dėl to, kad tai yra sukarinta organizacija. Tačiau skirtingai nuo karo policijos, kuri rūpinasi kariuomenės reikalais, karališkoji skirta civilių saugumui užtikrinti.

Atvykus į Nyderlandus šių pareigūnų tiesiog neįmanoma nepastebėti. Atvykstančius į šalį keliautojus oro ar kitu keliu pirmieji pasitinka būtent Karališkosios karinės policijos pareigūnai, atliekantys pasieniečių funkcijas.

Karališkoji karinė policija atsakinga už emigracijos priežiūrą, užtikrina Nacionalinės pinigų kalyklos apsaugą, rūpinasi diplomatinio korpuso šalies viduje saugumu, saugo karališkosios šeimos narius, taip pat ir Nyderlandų karalienę.

Karališkoje karinėje policijoje įsteigtas stiprus riaušių malšinimo padalinys. Be kitų funkcijų, organizacija daug dėmesio skiria ir narkotikų bei ginklų kontrolei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.