Panevėžiečiai įkliuvo su Skandinavijoje vogtais daiktais

Panevėžio autobusų stotyje pasieniečiai sulaikė šio miesto gyventojus, tėvą ir sūnų, kurie turėjo, įtariama, Skandinavijoje vogtų daiktų.

Panevėžiečiai tėvas ir sūnus įkliuvo su, įtariama, Skandinavijoje vogtais daiktais.<br>VSAT nuotr.
Panevėžiečiai tėvas ir sūnus įkliuvo su, įtariama, Skandinavijoje vogtais daiktais.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:24 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai Panevėžio autobusų stotyje norėjo patikrinti dviejų vyrų dokumentus. Jie išlipo iš maršrutinio autobuso Ryga – Varšuva ir nešėsi bagažą.

Vienas vyras pasieniečių nurodymams pakluso, o kitas ėmė bėgti, pakeliui išmetęs paketą. Sulaikomas jis priešinosi, todėl VSAT pareigūnai buvo priversti panaudoti kovinius savigynos veiksmus ir uždėti antrankius.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad sulaikytieji yra 25-erių ir 48-erių Panevėžio gyventojai, tėvas ir sūnus. Jie autobusu atsivežė, įtariama, Skandinavijoje vogtų daiktų: 5 nešiojamus ir 2 planšetinius kompiuterius, 3 muzikos sistemas, fotoaparato objektyvą. Tėvo išmestame pakete VSAT pareigūnai rado 9 žiedus, 10 grandinėlių, 11 pakabukų, 14 auskarų, apyrankę ir kitų dirbinių. Visi šie papuošalai pagaminti iš geltono metalo.

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įsigijimo Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą panevėžiečiams gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Sulaikytuosius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Jų gabenti daiktai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Zoknių užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?