S.Skvernelis: žinia apie kūdikio nužudymą galėjo būti slepiama

Pranešimo apie nužudytą Šiaulių

Saulius Skvernelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2014, 7:46 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:00 PM

Nusikaltimas, įtariama, įvykdytas 2012 metų rudenį teisėjos Gražinos Mataitienės šeimai priklausančiame rūsyje. Nužudymas išaiškintas, kai naujagimio pasigedo medikai. Kūdikio palaikai rasti tyrimo metu.

Joniškio rajono ir Šiaulių apskrities policijos komisariatai teigia, kad pranešimas apie įvykį buvo užregistruotas Vilniaus policijoje, tačiau sostinės pareigūnai šio fakto nei paneigia, nei patvirtina.

S. Skvernelis stebisi, kad įvykis nebuvo registruotas Joniškio rajono policijos komisariate, kurio jurisdikcijoje galimai buvo įvykdytas nusikaltimas.

„Jeigu įvykio vietoje yra policijos pareigūnas ir mato, kad yra galimai padaryta nusikalstama veika, privalo registruoti šį įvykį. Apskritai, privaloma registruoti kiekvieną įvykį, į kurį išvykstama“, - LNK Žinioms sakė S. Skvernelis.

Vidaus reikalų ministras įsitikinęs, kad galimo neregistravimo aplinkybes būtina ištirti, o tokią procedūrą galėtų pavesti atlikti dabartinis policijos vadovas Linas Pernavas. Pats generalinis policijos komisaras tvirtina, kad kai kurie įvykiai į suvestines gali nepatekti.

„Yra tam tikros kategorijos, mes tuos dalykus derinamės, kas susiję nepilnamečiais, seksualiniais nusikaltimais ir panašiai“, - teigia L. Pernavas.

Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras įsitikinęs, kad galimas kūdikio nužudymas nėra tas įvykis, kuris galėtų būti išimamas iš policijos suvestinių.

„Jei tai būtų susiję su grėsme pareigūno sveikatai, gyvybei, saugumui (...), kartais gali tokių dalykų atsitikti, kaip yra buvę Garliavos istorijoje, kur reikėjo net apsaugas kai kam skirti. Čia kitas dalykas“, - teigia S. Šedbaras.

Dėl dukrai pareikštų kaltinimų G. Mataitienė gali netekti savo pareigų. Baigus ikiteisminį tyrimą, baudžiamoji byla perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris spręs, kuriam apygardos teismui ją perduoti nagrinėti. Susidariusią situaciją artimiausiame posėdyje svarstys Teisėjų taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.