Tris žmones avarijoje pražudęs uteniškis išgirdo nuosprendį

Utenoje nuo policijos beprotišku greičiu sprukęs ir avariją, per kurią žuvo trys ir buvo sužaloti dar du žmonės, sukėlęs girtas 25 metų uteniškis Mantas Šironas trečiadienio popietę išgirdo teismo nuosprendį.  15 kartų už kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas M.Šironas dėl trijų žmonių žūties kalės 14 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 4:04 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:21 PM

Jaunuolis buvo teisiamas ne dėl avarijos, pasibaigusios kelių žmonių žūtimi, o dėl trijų žmonių nužudymo ir dar dviejų sužalojimo iš chuliganiškų paskatų.

Tai itin retas atvejis, kai avarijos kaltininkas teisiamas kaip žudikas. „Kelių gaidelį“ prokuroras siūlė įkalinti 17 metų.

Kraupi avarija Utenoje įvyko šių metų kovo 29–ąją apie pusę aštuntos ryto. Nuo policijos beprotišku greičiu sprukęs girtas Utenos rajono gyventojas pražudė tris žmones.

Kūnus ištraukė ugniagesiai

Per avariją iškart žuvo taksi vairavęs 56 metų uteniškis Gintautas Titenis ir dvi jo vežtos keleivės, 65 ir 62 metų moterys. Šios moterys gyveno tame pačiame daugiabutyje ir buvo nuolatinės G.Titenio klientės. Tą rytą jis jas vežė į turgų.

Girtas uteniškis lėkdamas apie 130 km per valandą greičiu rėžėsi į pagrindine gatve važiavusį taksi automobilį.

Smūgio būta tokio stipraus, kad taksi buvo nusviestas į netoliese esančio privataus namo kiemą. M.Šironas, kuriam nustatytas 2,02 promilių girtumas, nenukentėjo.

Žuvusiųjų kūnus, panaudoję specialią įrangą, ištraukė ugniagesiai. Jų pagalbos prireikė ir trims „Audi“ keleiviams, sėdėjusiems ant galinės sėdynės. Tik „Audi“ vairavęs M.Šironas ir šalia sėdėjusi jo mergina, 26 metų Jurgita B., iš automobilio išlipo patys. Nuvežtai į ligoninę merginai nustatyti raktikaulio ir krūtinkaulio lūžiai.

Ant galinės „Audi“ sėdynės sėdėjusiam Ričardui Š. (gim. 1993) lūžo raktikaulis bei klubo kaulai, Andriui K. (gim. 1985) nustatytas galvos smegenų sukrėtimas, Gražvydui P. (gim. 1988) – galvos smegenų sutrenkimas. Dviem iš „Audi“ keleivių vėliau ekspertai nustatė nesunkų sveikatos sutrikdymą, jie šioje byloje pripažinti nukentėjusiaisiais. 

Liejo atgailą

Teismo salėje jaunuolis atgailavo – jis pripažino, kad lėkė milžinišku greičiu ir buvo girtas, tačiau nenorėjo sutikti su prokurorų kaltinimais žmogžudyste. Jis pripažįsta savo kaltę tris žmones pražudžiusioje avarijoje.

M.Šironas teismo salėje atsiprašė aukų ir nukentėjusiųjų artimųjų.

Avariją jaunuolis sukėlė po visą naktį trukusių išgertuvių. Jaunuolių kompanija Kuktiškėse girtavo visą naktį. Jaunuoliai šventė vieno jų, Andriaus K., 29-ąjį gimtadienį.

M.Šironui iš pradžių buvo pateikti įtarimai sukėlus avariją, per kurią žuvo trys žmonės ir dar keli buvo sužaloti. Tačiau, atsižvelgę į tyrimo metu paaiškėjusias aplinkybes, prokurorai nusprendė uteniškio veiką perkvalifikuoti į tyčinį nužudymą netiesiogine tyčia.

„Suaugęs, neturintis psichikos sutrikimų asmuo girtas vairuoja automobilį, nepaklūsta policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, didžiuliu greičiu lekia judriomis miesto gatvėmis“, – išvardijo prokuroras, paklaustas, kodėl buvo nuspręsta M.Širono veiksmus perkvalifikuoti.

Pasak D.Skrebiškio, ekspertai nustatė, kad M.Širono vairuojama „Audi“ šalutine gatve lėkė beveik 130 km per val. – tai yra, tokiu greičiu, kokiu vasarą leistina važiuoti tik greitkeliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.