Ar girtumas išgelbės nuo sunkių kaltinimų?

Ar jaunuolis galėjo prisigerti tiek, kad taptų nepakaltinamas? Vilniaus

V.Lukaševičius visiškai neprisiminė, ką iškrėtė vieną vasaros naktį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Lukaševičius visiškai neprisiminė, ką iškrėtė vieną vasaros naktį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Dec 11, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:02 AM

Du jaunuolius peiliu sužalojusio viešųjų ryšių specialisto 25 metų Vytauto Lukaševičiaus byla VAT pasiekė kartu su ekspertų išvada, kad jaunuolis nusikaltimą įvykdė būdamas nepakaltinamas. Jam nustatyta trumpalaikė intoksikacija alkoholiu.

Pirmajame teismo posėdyje apklausta ekspertė teigė, kad toks apsinuodijimas – labai retas. Per 27 jos darbo metus tai tik trečias atvejis.

Medikė tvirtino, kad V.Lukaševičius dabar gali atsakyti už savo veiksmus ir visuomenei nekelia jokio pavojaus, todėl jo gydyti nereikia.

Bylą dėl pasikėsinimo nužudyti du ir daugiau žmonių nagrinėjanti VAT teisėjų kolegija ketvirtadienį priėmė nutartį V.Lukaševičiui skirti papildomą ambulatorinę psichiatrijos ekspertizę.

VAT suabejojo, ar nusikaltimo padarymo metu tikrai buvo nepakaltinamas. Į komisijos sudėtį įtraukti anksčiau šio jaunuolio netyrę ekspertai turės atsakyti į teismo pateiktus klausimus. Nuo jų išvadų priklausys, ar du jaunuolius sužalojęs vilnietis bus teisiamas toliau, ar bylą teks nutraukti.

Anksčiau teisme apklaustas V.Lukaševičius negalėjo papasakoti apie praėjusių metų birželio 27-osios įvykius.

Kino filmų ir kompiuterinių žaidimų apžvalgas įvairiems leidiniams rašantis V.Lukaševičius teigė, jog apie tos nakties įvykius jis sužinojo tik per apklausą pas ikiteisminio tyrimo teisėją.

Tą vakarą jo draugas baigė kolegiją, todėl bičiuliai nusprendė atšvęsti. Juodu nusipirko po butelį degtinės bei vermuto ir namuose žiūrėjo filmus. V.Lukaševičius prisiminė, kad turėjo dar butelį alaus ir „Coca-Cola“. Ar jie taip pat buvo išgerti, nežino.

Draugui nuėjus miegoti, V.Lukaševičius užrakino jį bute, pasiėmė raktus ir išėjo į gatvę.

Nors buvo jau po vidurnakčio, vaikų žaidimų aikštelėje šnekučiavosi trys nepilnamečiai. Prie jų priėjęs V.Lukaševičius vaikinus pakvietė pas save į svečius.

Kurį laiką kompanija draugiškai bendravo, grojo gitara. Netikėtai V.Lukaševičius atsinešė peilį ir juo puolė svečius. Dviems jaunuoliams buvo padaryta mažiausiai po keturias durtines gyvybei pavojingas žaizdas.

Trečias vaikinas nuo užpuoliko apsigynė gitara ir su draugais išsilaisvinęs iš buto iškvietė greitąją pagalbą ir policiją.

V.Lukaševičių sulaikę policijos pareigūnai su jaunuoliu nesusikalbėjo, nors jam buvo nustatytas tik vidutinis – 1,8 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.