Bušido kovotojas už nužudymą kalės 10 metų

Kauno apygardos teismas padėjo paskutinį tašką tiriant 2011 metų vasarą Kaune, Šilainių rajone, Žiemgalių gatvėje įvykdyto kraupaus nužudymo aplinkybes ir 24 metų sportininkui Daumantui Barinovui, ringe kovojusiam pagal MMA ir „Bushido Heroes“ taisykles, skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 11, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:49 AM

Jaunuolis į teisiamųjų suolą sėdo pasitelkus moderniąsias technologijas. Analizuojant Interpolo duomenų bazės duomenis paaiškėjo, kad prieš 4 metus Vokietijos teisėsaugininkų paimti kraujo mėginiai atitinka tuos pėdsakus, kurie rasti ant vėliau nužudyto kauniečio drabužių.

Birželio 22-osios vakarą viešojoje vietoje, matant daugybei žmonių, du vyrai beisbolo lazdomis talžė 27 metų Vilmantą Žiglį. Jam per galvą buvo smogta ir pilnu alaus buteliu, kuris sudužo nuo smūgio. Dėl patirtų ypač sunkių galvos traumų po paros taip ir neatgavęs sąmonės vyras Kauno klinikose mirė. Kartu buvusiam ir kiek mažiau nuo užpuolikų nukentėjusiam V.Žiglio svainiui tragiškos lemties pavyko išvengti. Užpuolikai jo neketino mirtinai sužaloti, smūgiavo tik į kojas.

Teisėsaugininkams pavyko nustatyti pagrindinį įtariamąjį – beisbolo lazda žmogų talžiusį, su Agurkinių gauja siejamą Saulių Strelčiūną.

Praėjusių metų sausį Kauno apygardos teismas jį pripažino kaltu įvykdžius nužudymą iš chuliganiškų paskatų ir skyrė 13 metų laisvės atėmimo bausmę. S.Strelčiūnas nužudytojo motinai įpareigotas sumokėti 100 tūkst. litų.

Kartu su juo nusikaltimo vietoje buvęs, tačiau žmonių nemušęs Gediminas Kulbokas byloje pripažintas kaltu dėl to, kad nepranešė apie įvykdytą nusikaltimą. Jam skirta 13 tūkst. litų piniginė bauda. Nenustačius, kas aukai per galvą smogė alaus buteliu, prokurorai šio asmens atžvilgiu bylą išskyrė.

Vilčių jį surasti teikė ant nužudyto V.Žiglio marškinėlių rasti svetimo kraujo pėdsakai. Juos ištyrus, paimti DNR pavyzdžiai įtraukti į tarptautinę Interpolo duomenų bazę, pradėta tarptautinė atitikmenų paieška.

Praėjusių metų rugsėjį sulaukta viltingos žinios. Kriminalinės policijos biuro pareigūnai informavo, kad pavyko rasti asmenį, kurio kraujo DNR sutampa su ieškomo. Tai teisėsaugininkams neblogai žinomas, su šešėliniu pasauliu siejamas kaunietis, mažiausia du kartus Danijoje teistas bušido kovotojas D.Barinovas.

2010 metų pradžioje D.Barinovas įkliuvo Vokietijoje. Įtarę kartu su kitais nusikaltėliais grobus vilkikus, teisėsaugininkai paėmė jo pirštų antspaudus, kraujo DNR mėginius ir juos įtraukė į Interpolo duomenų bazę.

Pasitelkus moderniąsias technologijas pavyko nustatyti, jog Kauno kriminalistų turimi kraujo pavyzdžiai sutampa su Vokietijoje paimtu D.Barinovo kraujo DNR pėdsakais.

Gavus šią informaciją, teisėsaugininkai netrukus sulaikė D.Barinovą, teismas leido jį suimti. Kaunietis prokurorams atsisakė duoti bet kokius parodymus ir nesiteikė paaiškinti, kaip ant nužudyto žmogaus marškinėlių pateko jo kraujas. Tyrėjai mano, kad jaunuolis susižeidė, kai nuo smūgio alaus buteliu į galvą, sudužusio butelio šuke persipjovė ranką.

Teismas nepatikėjo pateikta versija neva V.Žiglys galėjo žūti nuo dabar jau nužudyto D.Barinavo brolio Dariaus Čekalino, pravarde Stalčius, smūgių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.