Kirviu moteris kapojusį žudiką išdavė kraujo pėdsakai

Dvi moteris nužudęs Kudirkos Naumiesčio (Šakių r.) gyventojas 66 metų

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 11, 2014, 2:30 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:12 AM

Šiurpus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų kovo 15-osios vakare, Vytauto gatvėje esančiame A.A.Štaškevyčiaus sugyventinės 70 metų Anelės Ručinskienės bute.

Gerokai įkaušęs vyriškis užpuolė šeimininkę ir kirviu jai smogė 31 kartą. Pensininkė iškart mirė, o jos kūną vietos gyventojai rado namo kieme.

Tuomet A.A.Štaškevyčius 19 kartų kirviu kirto kartu girtavusiai 54 metų Marytei Dubinskaitei – pastarosios kūnas rastas namo prieangyje. Žudikas taikėsi suduoti į galvą, kaklą, krūtinę.

Po šio įvykio teko aiškintis Šakių rajono policijos komisariato pareigūnams, mat vos įsiplieskus konfliktui, viena gretimame bute gyvenanti moteris apie tai pranešė policijai, tačiau patruliai neskubėjo.

Pasak pareigūnų, klausantis pokalbio jiems susidarė įspūdis, kad namuose nėra realaus pavojaus žmogaus gyvybei, skambinusi moteris skundėsi dėl iš kaimynų buto sklindančio išgertuvių triukšmo, kuris esą trukdo miegoti mažamečiui vaikui.

Pranešimą priėmęs budėtojas jį priskyrė C kategorijai ir paaiškino, kad turimos negausios policijos pajėgos tuo metu buvo pasiųstos į automobilių susidūrimo vietą, mat ten buvo sužaloti žmonės.

Budėtojas taip pat paprašė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų pagalbos, o pastarieji pažadėjo nuvykti į nurodytą vietą, kai tik turės tokią galimybę.

Praėjus maždaug pusantros valandos po skambučio policijai buvo pranešta apie kieme gulintį moters kūną.

Atlikus vidaus tyrimą nustatyta, kad pareigūnai vis tik tinkamai atliko pareigas ir nuobaudų jie išvengė.

Po nusikaltimo policijos pareigūnai A.A.Štaškevyčių sulaikė nusikaltimo vietoje. Ikiteisminio tyrimo metu jis tikino dėl girtumo negalįs prisiminti daugybės aplinkybių.

Nagrinėjant bylą teisme šakiškis pareiškė moterų nežudęs, o tai padaryti esą galėjo kiti išgertuvių dalyviai.

Teismas nusprendė, kad surinkta pakankamai A.A.Štaškevyčiaus kaltės įrodymų. Ant jo rankų rasta abiejų nužudytų moterų kraujo.

Tuo tarpu namo prieigose nerasta kraujo pėdsakų, kas verčia manyti, kad žudikas po šiurpaus nusikaltimo liko įvykio vietoje ir niekur neišėjo. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.