Sulaikyti 6 vietnamiečiai bei juos gabenę čečėnas ir lenkas

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė neteisėtai į Lietuvą patekusių vietnamiečių grupę. Ten pat Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams įkliuvo žmonių gabenimu įtariami čečėnas ir lenkas.

Švenčionių rajone sulaikyti 6 vietnamiečiai bei jų gabenimu įtariami čečėnas ir lenkas.<br>VSAT nuotr.
Švenčionių rajone sulaikyti 6 vietnamiečiai bei jų gabenimu įtariami čečėnas ir lenkas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-11 10:25, atnaujinta 2018-01-19 11:04

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad trečiadienio naktį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Šutų kaimu, kelyje Švenčionys – Zarasai, patikrinti sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz Vito“ lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavęs 20 metų Lenkijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus.

Nuošalioje vietovėje naktį sustabdytas užsienietis VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, juolab kad jis rišliai nepaaiškino, ko čia atvykęs. Šiemet pasieniečiai panašiomis aplinkybėmis jau buvo sulaikę keletą Lenkijos piliečių, kurie atvykdavo prie sienos su Baltarusija ir nuo čia ketindavo vežti nelegalius migrantus.

Įtarę, kad panašus scenarijus gali pasikartoti, pasieniečiai lenką sulaikė. Informacija, kad Švenčionių rajone gali būti neteisėtai sieną perėjusių užsieniečių, buvo perduota Ignalinos rinktinės Švenčionių ir Pavoverės užkardoms, kurių patruliai ėmė aktyviai tikrinti gretimus sienos su Baltarusija ruožus.

Trečiadienį ryte prie Švenčionių rajono Bielkiškės kaimo esančiame miške pasieniečiai pastebėjo ir sulaikė 7 asmenis. Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – 5 kilometrai. Sulaikytieji, 6 vietnamiečiai bei čečėnų tautybės Rusijos pilietis, turėjo asmens dokumentus. Suaugusiųjų amžius – nuo 18 iki 40 metų. Du vietnamiečiai yra nepilnamečiai. Sulaikytųjų pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų turėtojams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Vietovę apžiūrėję pasieniečiai netoliese aptiko laužavietę, kurioje nelegalai džiovino savo peršlapusią avalynę.

Po apklausų lenkas, čečėnas ir 4 vietnamiečiai uždaryti į areštinę. Abu nepilnamečiai pristatyti į Švenčionių užkardą.

Įvykio aplinkybes besiaiškinantys Ignalinos rinktinės pareigūnai Lenkijos ir Rusijos piliečiams pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Keturiems pilnamečiams Vietnamo piliečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 289 neteisėtai į Lietuvą bandžiusius patekti vietnamiečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.