Darbe gelbėja žmones, namuose muša sugyventinę

Smurtas artimoje aplinkoje Lietuvoje sugriovė ne vieno valstybės tarnautojo karjerą. Į tokią nemalonią istoriją įsivėlė ir Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Telšių komandos ugniagesys gelbėtojas – 27 metų D.J.

Smurtas artimoje aplinkoje Lietuvoje sugriovė ne vieno valstybės tarnautojo karjerą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Smurtas artimoje aplinkoje Lietuvoje sugriovė ne vieno valstybės tarnautojo karjerą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Dec 12, 2014, 9:53 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:59 AM

Telšių policijos duomenimis, ugniagesys gelbėtojas, kaip įtariama, smurtavo prieš savo vieneriais metais jaunesnę sugyventinę. Konfliktas įvyko gruodžio 10-osios, trečiadienio, vakarą, apie 18 val.

Į Beržų gatvėje esančius poros namus atvykus iškviestiems policijos pareigūnams nukentėjusioji tvirtino, kad gyvenimo draugas ją iškeikė šlykščiais žodžiais, mušė kumščiais, spardė kojomis nesirinkdamas, kur pataikys.

Į Policijos komisariatą pristatytam įtariamam smurtautojui nustatytas vidutinis, 2,26 promilių, girtumas. Įtariamasis sulaikytas dviem paroms, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Pagal Baudžiamąjį kodeksą skriaudikas gali netekti laisvės iki dvejų metų.

Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotoja Raimundas Šakinis lrytas.lt teigė apie pavaldiniui pareikštus įtarimus sužinojęs iš žurnalistės. Susisiekęs su Policijos komisariatu, R.Šakinis patvirtino, kad smurtu artimoje aplinkoje įtariamas Telšių ugniagesys gelbėtojas D. J.

„Telšių apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje ugniagesiu D. J. įsidarbino prieš pusantrų metų. Per tą laiką kažkuo ypatingu nepasižymėjo, didelės iniciatyvos nerodė, tačiau savo pareigas vykdė. Dėl tarnybos nusiskundimų jam neturėjome, į darbą ateidavo blaivus “, – sakė R.Šakinis.

Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas pabrėžė, kad toks atvejis, kai kolektyvo darbuotojas smurtauja šeimoje, pirmas. „Žinoma, tai itin nemaloni žinia“, – patikino pašnekovas.

Ketvirtadienis įtariamuoju tapusiam ugniagesiui gelbėtojui buvo laisvadienis, o penktadienis – darbo diena. Tad, pasak R.Šakinio, bus sprendžiamas klausimas, ar vykstant ikiteisminiam tyrimui, laikinai nušalinti statutinį darbuotoją nuo darbo.

Beje, tai ne pirmas atvejis, kai dėl reikalų su teisėsauga Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojas praranda darbą ir socialines garantijas.

Praėjusiais metais plačiai Lietuvoje nuskambėjo žinia, kad Telšiuose iš prekybos centro du viskio butelius bandė pavogti neblaivus Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos darbuotojas – 25 metų Almantas Š. Nors trejų metų darbo stažą turintis ugniagesys nusikalto ne darbo metu ir neuniformuotas, tačiau už pareigūno vardo pažeminimą buvo atleistas iš pareigų.

44 litų ir 60 centų vertės alkoholio butelių vagystė ne tik sukompromitavo pareigūną, bet ir atskleidė jo polinkį į kleptomaniją. Pasirodo, jaunas vyras laikas nuo laiko užsukdavo į prekybos centrą vogti alkoholinių gėrimų. Vagystes užfiksavo vaizdo kameros.

Trejus metus ugniagesiu gelbėtoju dirbęs Almantas Š. buvo geras darbuotojas, kolegos neįtarė, kad jis gali vagiliauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.