Nužudymas gimnazijoje - dėl senos lyginimo lentos?

Gynėsi nuo moters?

V.Kačialovo gimnaziją neseniai sukrėtė nužudymo istorija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Kačialovo gimnaziją neseniai sukrėtė nužudymo istorija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Dec 12, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:07 AM

Tokį vaizdo kamerų užfiksuotą įrašą išvydo dingusios motinos ieškojęs ir į gimnaziją atbėgęs Šarūnas Juškelis. Pamatęs šį įrašą jaunuolis čiupo telefoną ir paskambino policijai, o Karoliniškėse įsikūrusią gimnaziją apskriejo šiurpi žinia - valgyklos patalpose rasta nužudyta moteris.

Gynėsi nuo moters?

Tos dienos įvykius Vilniaus apygardos teisme (VAT) penktadienį teko prisiminti ir P.Juškelienės nužudymu kaltinamam V.Mockui, ir gimnazijos darbuotojams.

V.Mockus prisipažino nužudęs P.Juškelienę, tačiau tvirtino, jog tai padarė bandydamas apsiginti. Produktus į mokyklų valgyklas vežiodavęs vilnietis tikino, kad moteris pirmoji užsimojo peiliu.

„Kiekvienas žmogus turi teisę gintis, aš peržengiau tos ginties ribas. Savigrauža manęs nepalieka iki šiol“, - kalbėjo nuo kovo mėnesio Lukiškių tardymo izoliatoriuje laikomas V.Mockus. Jis atsiprašė P.Juškelienės artimųjų ir žadėjo atlyginti šeimai padarytą žalą.

Siūlydavo senus produktus

Tačiau V.Mockus iki šiol P.Juškelienės artimiesiems nėra grąžinęs pinigų, kuriuos buvo pasiskolinęs prieš keletą metų. Vyras tikino, jog dėl skolos, kuri nuo 19 tūkstančių litų išaugo iki 245 tūkstančių litų, P.Juškelienė jį buvo pavertusi savo tarnu.

Moteris jį versdavo pirkti įvairius maisto produktus, kuriuos atsiveždavo iš kaimo, gaudavo iš „Maisto banko“ arba rasdavo prie šiukšlių konteinerių.

Teigiama, jog paskutinę savo gyvenimo dieną P.Juškelienė valgyklų vadybininkui bandė įpiršti kelias senas mikrobangų krosneles. O prekybos centrų bazėse produktus su nuolaidomis pirkdavęs V.Mockus tądien jai turėjo atvežti pigesnės dešros.

Konfliktas kilo dėl lentos

Prie P.Juškelienės namų Pilaitėje atvažiavęs V.Mockus teigė dar automobilyje apsisprendė: iš jos nepirks ne tik krosnelių, bet įrodys, kad niekam neprireikė ir senos lyginimo lentos.

Jis teigė, jog būtent dėl šios senienos P.Juškelienę nusivežė į V.Kačialovo gimnaziją. „Norėjau jai parodyti, kad lentos, už kurią jai sumokėjau 140 litų, niekam neprireikė“, - apie keistą verslą pasakojo vilnietis.

Valgyklos sandėlyje, kur gulėjo lyginimo lenta, nėra šviesos, todėl vienas pasišvietė žibintuvėliu, kitas - mobiliuoju telefonu.

„Pamačius tą lentą, ją apėmė isterijos priepuolis. Ji pradėjo rėkti, keiktis žodžiais, kurie įžeidė mane ir kaip vyrą, ir kaip žmogų“, - pasakojo V.Mockus. Tuomet, jo teigimu, moteris ėmė jam grasinti: „Rėkė, kad paguldys mane čia, nes neturi ko prarasti, o skolą mano sugyventinė vistiek grąžins jos vaikams“.

Per galvą daužė plaktuku

Jo teigimu, tuomet moteris griebė peilį ir juo užsimojo. „Jos akys buvo paklaikusios, o norėdamas išbėgti pro duris, turėjau atsukti nugarą su peiliu stovinčiam žmogui“.

V.Mockus tuomet griebė plaktuką ir trenkė moteriai per galvą, po to iš jos rankų ištraukė peilį ir dūrė dar keturis kartus. Ekspertai neatmetė galimybės, kad peiliu galėjo būti durta, kai moteris jau buvo negyva.

Kaltinamasis teisme abejojo, ar galėjo ją daužyti ir badyti tiek daug kartų. „Niekada nesu mušęs ir daužęs žmogaus. Mane buvo apėmusi panika, todėl negaliu paaiškinti savo veiksmų“, - kalbėjo V.Mockus.

Teisme paaiškėjo, jog dideles sumas pinigų jis pasiskolino ir negrąžino dar dviems moterims. Vienai jų jis daugiau nei dešimt metų prisistatinėjo svetima pavarde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.