Cigarečių sulaikymo operacijoje vėl pasižymėjo aviganė Kidi

Prie sienos su Baltarusija sulaikant kontrabandinių cigarečių krovinį ir, įtariama, su juo susijusį vilnietį, eilinį kartą pasižymėjo vienas geriausių tarnybinių VSAT šunų vokiečių aviganė Kidi.

Persekiojimo ir cigarečių sulaikymo operacijoje vėl pasižymėjo vokiečių aviganė Kidi.<br>VSAT nuotr.
Persekiojimo ir cigarečių sulaikymo operacijoje vėl pasižymėjo vokiečių aviganė Kidi.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 4:43 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:26 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, sekmadienio popietę VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai gavo informacijos apie įtartiną judėjimą Vilniaus rajono Beržytės kaimo prieigose. Beržytė yra prie pat sienos su Baltarusija. Įtartiną ruožą iškart pradėjo tikrinti du arčiausiai patruliavę pasieniečiai, vienas kurių – kinologas su nekart tarnyboje pasižymėjusia 6 metų vokiečių avigane Kidi.

Šuo prie sienos linijos iškart užuodė įtartinus pėdsakus ir jais VSAT pareigūnus mišku ėmė vesti į Lietuvos gilumą. Už pusantro kilometro Kidi aptiko miškelyje likimo valiai paliktas 4 į polietileną supakuotas dėžes, kuriuose buvo 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Tačiau persekiojimas čia nesibaigė, nes Kidi užuostais pėdsakais veržėsi eiti toliau.

Šuo įvairiomis vietovėmis dar sekė beveik 4 kilometrus, kol miškelyje ties Vilniaus rajono Kirtimų kaimu prisivijo vyrą. Paskui viokiečių aviganę skubėję pasieniečiai jį sulaikė. Tai būta 50-mečio Vilniaus gyventojo. Pasieniečiai turi duomenų, kad jis gali būti vienas iš sulaikytų cigarečių nešikų.

Vilniečiui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Šią bylą nagrinės teismas. Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido.

Vokiečių aviganės Kidi tarnybos rezultatai yra ypač įspūdingi. Ji nuolat sėkmingai dalyvauja įvairiose persekiojimo ir sulaikymo operacijose. Apie šio šuns sugebėjimus žino ne vienas sienos pažeidėjas iš Gruzijos, Afganistano, Vietnamo, Indijos bei pasienyje su Baltarusija neteisėta veikla bandę užsiimti nelegalų vedliai, kontrabandininkai, sienos ir Pasienio teisinio režimo taisyklių bei kiti pažeidėjai.

Šiemet balandį Kidi laimėjo VSAT Vilniaus rinktinės tarnybinių šunų varžybas ir tapo geriausiu šio VSAT padalinio tarnybiniu šunimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.