Pedofilą medžiojančių tyrėjų viltis - vaizdo kamerų įrašas

Jonavoje 10-metę išžaginusiam iškrypėliui ant kulnų minantys policijos praėjusį savaitgalį apklausė daugiau nei šimtą liudytojų. Kriminalistai teiravosi jų, ar jie nematė gatvėse įtartinų asmenų, ar galėtų suteikti tyrimui vertingos informacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 15, 2014, 5:11 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:26 AM

Dar 30 vyrų buvo apklausti kaip galimi įtariamieji šiuo itin žiauriu nusikaltimu. Gyventojai aktyviai stengėsi padėti teisėsaugai rasti iškrypėlį, telefonu skubėdavo pranešti apie jiems įtarimą keliančius asmenis.

Reaguojant į skambučius, pareigūnai skubiai surasdavo nurodytus vyrus ir surengdavo jų apklausas. Taip pat buvo apklausti vyrai, kalėję už lytinius nusikaltimus.

Nors siūlo galas dar neaptiktas, tyrėjai nusiteikę optimistiškai. Jie viliasi jau šią savaitę sučiupti įtariamąjį.

Jonavoje budi sustiprintos policijos pajėgos – pareigūnai stebi viešas vietas, ieško vyro, atitinkančio jo išvaizdos apibūdinimą. Pasak liudininkų, prievartautojas yra šviesiaplaukis, apie 180 centimetrų ūgio, jis būdavo apsirengęs tamsiais drabužiais.

„Tokie nusikaltimai dažnai nebūna planuojami iš anksto, o jų vykdytojai nėra labai gudrūs.

Manau, jog artimiausiu metu įtariamąjį pavyks sugauti. Galbūt jis suklys arba mums padės visuomenė – laiku suteiks reikalingą informaciją“, – pirmadienį kalbėjo patyręs kriminalistas Valdas Buinickas, šiuo laikinai einantis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pareigas.

Pareigūnų nuomone, žagintojas gyvena Jonavoje. Tikimasi, kad jis niekur neišvyko iš šio miesto.

Anot V.Buinicko, penktadienį, vidurdienį P.Vaičiūno gatvės daugiabučio laiptinėje 10 metų mergaitę išžaginęs vyriškis ir vyras, ketvirtadienį mėginęs įvilioti kitą mergaitę į spąstus Chemikų gatvėje, greičiausiai yra tas pats asmuo.

Ketvirtadienį, dienos metu vyriškis į Chemikų gatvės daugiabučio laiptinę atsivedė mergaitę, bet išsigandęs gyventojų žingsnių, paspruko, palikęs vaiką. Gatvėse jis užkalbindavo vaikus ir nusekdavo paskui juos į daugiabučius. Jonavos viešose vietose yra nemažai vaizdo kamerų.

Policija vis dar negavo visos vaizdo medžiagos. Privačių namų savininkų, kuriuose yra kameros, prašoma atsiliepti ir pateikti filmuotą medžiagą.

Manoma, kad kuri nors kamera bus užfiksavusi ir prievartautoją.

P.Vaičiūno ir Chemikų gatves skiria vos 200 metrų. Dalis vaizdo kamerų yra šių kvartalų privačiose valdose, kurių šeimininkai yra išvykę.

Pareigūnai, ieškantys liudininkų vietos gyventojams rodo vyriškio, greičiausiai užfiksuoto parduotuvės vaizdo kamerų, atvaizdą. Nors jis su gobtuvu, veidas aiškiai matosi.

Tėvai įspėti, kad išleisdami savo vaikus į gatves, jie lieptų atžaloms nebendrauti su nepažįstamais žmonėmis, niekur kartu su jais neiti, iškart skambinti telefonu, jei kažkas imtų įtartinai kalbinti.

Kol kas tarnybiniai šunys, atvesti į šiuos daugiabučius ir jų prieigas, negalėjo pagelbėti policijai – tose vietose, matyt, yra pernelyg daug žmonių skleidžiamų kvapų. Be to, nusikaltėlis gali gyventi toli nuo šių kvartalų.

P.Vaičiūno gatvėje esančio daugiabučio gyventojai tvirtino negirdėję triukšmo, pagalbos riksmo. Prievartautojas pagrasino sumušti mergaitę, todėl ji nedrįso garsiai šaukti. Verkiantis vaikas apie smurtą papasakojo savo motinai, o ši iškart pranešė policijai.

Kriminalistai paėmė pirštų antspaudus nuo laiptinės ir kai kurių daugiabučio butų durų. Išžaginta mergaitė nuvežta į Kauno ligoninę.

Šiuo metu vaikas gydomas ambulatoriškai. Mergaitė patyrė didžiulį stresą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.