Brolių tragedija Pasvalio rajone buvo neišvengiama?

Nuolat motiną ir kartu gyvenantį brolį skriaudęs Pasvalio rajono Svirpliškio kaimo gyventojas 51 metų Rimantas M. šeštadienį žengė beprotišką žingsnį. Namuose atsuktuvu nudūręs metais jaunesnį savo brolį Vidmantą, jis garaže pasikorė.

Daugiau nuotraukų (1)

Vita Savickienė („Lietuvos rytas“)

2014-12-16 07:49, atnaujinta 2018-01-19 02:44

Kraujo klane gulintį negyvą vyrą sekmadienio rytą, apie devintą valandą, aptiko kaimynas.

36 metų Saulius Jatužis ketino paprašyti brolių, kad jie padėtų iškloti plyteles. Vyras kelis kartus skambino kaimynams, tačiau jie neatsiliepė.

Išvydo kraupų vaizdą

„Tada nuėjau jų ieškoti. Namo durys buvo uždarytos, tačiau neužrakintos. Kambariuose nedegė šviesa. Įėjęs į virtuvę prieblandoje pamačiau ant grindų gulintį Vidmantą. Iš pradžių pamaniau, kad jis girtas.

Tačiau uždegęs šviesą supratau, kad įvyko tragedija. Kaimynas gulėjo kraujo klane – buvo sukniubęs prie virtuvės stalo. Buvo matyti sužalojimų ant kaklo ir pilvo. Netoli kūno buvo numestas didelis atsuktuvas“, – prisimena svirpliškietis.

Išsigandęs, kad iš kito kambario neišnirtų žudikas, S.Jatužis puolė į lauką. Įbėgęs į namo verandą jis paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Tik kai atvyko policijos pareigūnai, svirpliškietis kartu su jais ėmė ieškoti kito kaimyno. Vyro kūnas netrukus buvo surastas garaže kabantis kilpoje.

Gerdami alų broliai juokavo

S.Jatužis mano, kad kruvina egzekucija įvyko šeštadienį vakare, nes kambariuose lovos buvo tvarkingai paklotos, naktį jose niekas nemiegojo.

Kitas Svirpliškių kaimo gyventojas teigė, kad šeštadienio pavakare abu broliai buvo atėję į jo namus. Vyrai atsinešė litrą alaus, kurį visi trys išgėrė.

„Atėję kaimynai nebuvo girti. Gurkšnodami jų atsineštą alų šnekėjomės ir juokavome. Jau pradėjus temti broliai išsiruošė namo. Niekas negalėjo pamanyti, kad gerai nusiteikusiems vyrams taip užvirs kraujas“, – sielvartavo vyras.

Mušdavo ir bėgdavo kartis

Svirpliškio kaimo gyventojai džiaugėsi, jog tą vakarą namie nebuvo brolių motinos.

Neprognozuojamas Rimantas galėjo ir ją nužudyti, nes dažnai skriausdavo. O kai jaunesnis sūnus motiną užstodavo, kliūdavo ir jam. Po tokių išpuolių Rimantas griebdavo virvę ir eidavo kartis.

Šią vasarą savižudį iš kilpos ištraukė atvykę policijos pareigūnai.

„Negavęs pinigų alui Rimantas puolė smaugti senutės motinos.

Vidmantas, nebegalėdamas apsikęsti smurtautojo, iškvietė policijos pareigūnus. Kol jie atvyko, vyras spėjo ant kaklo užsinerti kilpą.

Dabar manau, kad gal būtų buvę geriau, jei medikai nebūtų jo atgaivinę“, – rypavo netoli nelaimėlių namų gyvenanti pensininkė.

Motiną priglaudė duktė

Kartu su senute motina gyvenę broliai niekur nedirbo, tačiau turėjo auksines rankas. Vienas šeimos nebuvo sukūręs, kito santuoka subyrėjo prieš daug metų.

Likus kelioms dienoms iki nelaimės motiną savo namuose priglaudė Pasvalio rajone gyvenanti duktė.

Dar vienas senolės sūnus yra žymus Pasvalio krašto tautodailininkas, koplytstulpių meistras.

Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis vakar patvirtino, kad savižudis policijai buvo gerai žinomas: „Buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl smurto prieš motiną ir brolį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.