Iš Baltarusijos atėjusį gruziną susekė nelegalų siaubas Samo

Tarnybinis vokiečių aviganis Samo Vilniaus rajone susekė neteisėtai į Lietuvą iš Baltarusijos patekusį gruziną. Dėl savo sugebėjimų ir sėkmingo dalyvavimo įvairiuose sulaikymuose šis šuo yra pelnęs nelegalų siaubo pravardę.

Iš Baltarusijos atėjusį gruziną susekė nelegalų siaubas Samo.<br>VSAT nuotr.
Iš Baltarusijos atėjusį gruziną susekė nelegalų siaubas Samo.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:51 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Pukštėnų kaimu vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo asmenį, iš Baltarusijos neteisėtai perėjusį valstybės sieną į Lietuvą. Pažeidėjas nuošalia ir miškinga vietove patraukė į šalies gilumą. Jo paieškai buvo pasiųstas pasieniečių ekipažas bei kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Samo.

Pažeidėjo pėdsakais paleistas keturkojis paieškos grupę nuvedė link Vilniaus rajono Skynimų kaimo, link kelio Lavoriškės – Buivydžiai. Čia Samo prisivijo į Lietuvos gilumą einantį įtariamą pažeidėją, kuris, išvydęs iš paskos atbėgantį vokiečių aviganį, nebandė nei bėgti, nei priešintis. Paskui keturkojį atskubėję pasieniečiai vyrą sulaikė ir surakino antrankiais.

Kuprinę su asmeniniais daiktais nešęsis sulaikytasis pasieniečiams pateikė 46 metų Gruzijos piliečiui išduotą pasą, kuriame nebuvo Šengeno vizos, suteikiančios teisę jos savininkui teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ikiteisminį tyrimą pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai gruziną po apklausos uždarė į areštinę.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 149 Gruzijos piliečius, neteisėtai bandžiusius patekti į Lietuvą.

Devynerių metų vokiečių aviganis Samo yra daugybę kartų susekęs į Lietuvą bandžiusius patekti gruzinus, čečėnus, vietnamiečius ir kitus nelegalus ar jų grupes. Samo sąskaitoje - daugiau kaip dvi dešimtys sulaikytų tokių atėjūnų. Todėl jis yra pelnęs nelegalų siaubo pravardę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?