Tyrėjai mano žinantys, kodėl Kaune padegtos mašinos

Kaune vėl atkuto automobilių padegėjai – naktį į trečiadienį greta

Automobiliai Šilainių rajone galėjo būti padegti kerštaujant.<br>M.Patašiaus nuotr.
Automobiliai Šilainių rajone galėjo būti padegti kerštaujant.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 17, 2014, 10:50 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:16 AM

Ugnis įsiplieskė likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio. Degė abiejų automobilių priekinė dalis, nors jie buvo sustatyti priešingomis kryptimis. Abi transporto priemonės suniokotos nepataisomai, jos priklausė skirtingiems savininkams.

„Kieme tvyrojo aitrus degalų tvaikas“, – kalbėjo įvykio vietoje buvęs pareigūnas. Galiam spėti, kad mašinos iš pradžių buvo sulietos benzinu ir padegtos.

Tyrėjai spėja numanantys ir padegimo priežastį. Abu automobiliai pastatyti visai greta laiptinės durų. Pėsčiasis pro juos gali prasisprausti, tačiau nunešti didesnį nešulį ar pravažiuoti neįgaliojo vežimėliu būtų neįmanoma.

„Turbūt vietos gyventojai prarado viltį kitokiu būdu kovoti su įžūliais vairuotojais“, – lrytas.lt kalbėjo tyrime dalyvaujantis pareigūnas. Jokio kitokio paaiškinimo negalėjo pateikti ir mašinų savininkai.

Šilainių rajone ši problema itin aktuali, gyventojų skundai dėl netvarkingai statomų automobilių nuolat plūsta seniūnijai, policijos pareigūnams, gelbėtojams.

Pastarieji gerai prisimena atsitikimą 2012-ųjų kovą, kai negalėjo pasiekti padegto buto tik todėl, kad pravažiuoti trukdė sustatyti automobiliai. Tuo metu vienas vaikinas liepsnų apimtame name žuvo, kiti buvo priversti šokti iš septinto aukšto.

Šiemet Kaune ir rajone sudeginta pusšimtis automobilių, tačiau beveik visi padegimai liko neišaiškinti. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.