Pamaldi pensininkė nesiliauja sukčiauti

Garsiausia aferiste vadinama vilnietė 67 metų Genė Kulikauskienė

G.Kulikauskienė už grotų keliaus kartu su dukra L.Norkūniene.<br>T.Bauro nuotr.
G.Kulikauskienė už grotų keliaus kartu su dukra L.Norkūniene.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2014-12-18 16:50, atnaujinta 2018-01-18 21:16

Pensininkus apgaudinėjanti moteris nuteista kalėti ketveriems su puse metų. Kartu su ja už grotų turėtų keliauti ir jos dukra 48 metų Loreta Norkūnienė. Jai teismas skyrė 3 metus nelaisvės.

Teismo nuosprendis moterims nebuvo vienintelis nemalonus dalykas. Prie teismo salės durų jų laukė pasipiktinę nukentėjusieji. Tie, kurie buvo pareiškę ieškinius, ir tie, kurie dar žada juos pareikšti. "Labas, Gene, pasirodyk, kaip atrodai. Pažiūrėk man į akis", - tokių replikų išgirdo patyrusia aferiste laikoma G.Kulikauskienė.

Dėl G.Kulikauskienės ir jos bendrininkės Anos Meško veiksmų prokurorai yra pradėję dar vieną ikiteisminį tyrimą. Įtariama, jog per šešerius metus jos iš daugybės pensininkų išviliojo apie 900 tūkstančių litų.

Jos istorijomis patikėjo ir pinigus skolino net išsilavinę ir aukštas pareigas anksčiau užėmę vilniečiai.

Ketvirtadienį nuosprendį paskelbęs Vilniaus miesto apylinkės teismas G.Kulikauskienę įpareigojo buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Grigorijui Žaunerovui grąžinti 278 tūkstančius litų. Nebūtais G.Kulikauskienės vetrslo planais patikėjęs pensininkas užstatė savo butą, kurį dabar bando areštuoti antstoliai. Dar 10 tūkstančių litų teismas įvertino vilniečio patirtą moralinę žalą.

Teisininko išsilavinimą turinčiam Vladui Gulbinui iš viso priteista 50 tūkstančių litų. G.Kulikauskienė V.Gulbino vardu buvo apėmusi paskolą iš kredito unijos.

Šiuos vilniečius G.Kulikauskienė įtikino, kad atidarys siuvyklą, Rusijoje prekiaus dėvėtais drabužiais, tačiau ji pinigus krovėsi tik iš patiklių aukų. Įtikinti aukas patikėti jai pinigus G.Kulikauskienė padėdavo ir itin pamaldžios moters įvaizdis. Ji nuolat vaikščiodavo į bažnyčią, o namuose kabėdavo šventųjų paveikslai.

Sausio mėnesį jos ir A.Meško skundus baigs nagrinėti Vilniaus apygardos teismas. Jos nuteistos už tai, kad iš keturių asmenų išviliojo apie pusę milijono litų. Už tai G.Kulikauskienei buvo paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.