Žudiko vardą nuo V. Jankausko motina plauna ašaromis

Visuomenė pasmerkė, tėvas išsižadėjo, o neįgali motina ketina padėti. Studentės Justinos Šikšniūtės išžaginimu ir palikimu mirti įtariamas Valdas Jankauskas iš advokato Edvardo Staponkaus greitai sulauks gerų žinių. Į teisininką kreipėsi jo motina. Jai rūpėjo sūnaus būklė ir galimybės jam pagelbėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 18, 2014, 6:43 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:01 PM

Iškart po sūnaus sulaikymo moteris patyrė šoką, labai išgyveno. Kad būtų lengviau ir kad išvengtų aplinkinių kamantinėjimo, ji išvažiavo pas dukrą į Angliją. Vos grįžusi šią savaitę kreipėsi į sūnaus advokatą.

Macikų gyventoja rimtu nusikaltimu įtariamo V.Jankausko neišsižadėjo. „Baikit, apie tai negali būti nė kalbos. Ji padės, kuo galės, ir palaikys ryšius. Tiek seserys, tiek motina“, – po susitikimo tikino E.Staponkus.

Dar neaišku, ar ji prašys leidimo susitikti su sūnumi.

V.Jankausko ir jos motinos tarpininku, kol vyks bylos nagrinėjimas, bus E.Staponkus. „Palaikysiu su ja ryšius. Turiu pasakyti, kaip jis jaučiasi, ko jam reikia, kur pinigus persiųsti, kokius ir kaip siuntinius perduoti“, – aiškino advokatas.

Moteris gynėjui pasakojo, kad negali išeiti iš namų, nes bijo visuomenės dėmesio.

„Artimieji yra šokiruoti, kad labai juos per televiziją, žiniasklaidą puola, jie nenori jokių interviu, jokio viešumo. Kuo dėti sesuo, motina? Jis pats neranda atsakymo, kodėl taip padarė, tai ką gali motina pasakyti?“ – klausė E.Staponkus.

Advokatas nerimavo dėl V.Jankausko motinos sveikatos. Ji esą gali ir kokią nors ligą įsivaryti. Moteris gauna kelių šimtų litų neįgalumo pensiją.

Sūnų ji apibūdino labai gerai. „Jis nebuvo nei girtuoklis, nei mušeika. Pats visus mušeikas, girtuoklius smerkdavo“, – motinos žodžius prisiminė teisininkas.

V.Jankausko tėvas netrukus po sūnaus sulaikymo viešai jo išsižadėjo. Anot advokato, to priežastis paprasta – tėvas sūnų apleido trejų metų. „Tiek jam tas sūnus ir reikalingas. Todėl ir atsisakyti, matyt, jam lengva. Jei būtų šeimoje buvęs, tėvas jo neatsisakytų“, – įsitikinęs teisininkas.

Ar skirs ekspertizę – neaišku

Šiuo metu, anot advokato, teismo psichiatrai susipažįsta ir su V.Jankausko bylos medžiaga. Tikslios jų pokalbio su įtariamuoju datos advokatas sakė nežinantis.

Klaipėdos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius aiškino, kad tai nėra psichiatrų ekspertizė, bet tik pirminis vertinimas.

„Jie susipažįsta su byla, gali būti, kad ir pabendraus su įtariamuoju, tačiau tai nebus ilgalaikis jo stebėjimas. Psichiatrų ekspertizė – kai įtariamasis įkurdinamas  Utenos ekspertiniame skyriuje, Valstybinėje teismo psichiatrijos tarnyboje ir laikomas bei stebimas kurį laiką. Tokią ekspertizę gali paskirti tik teismas“, – sakė S.Minkevičius.

Psichiatrų ekspertizė, anot prokuroro, skiriama išskirtiniais atvejais, kai to tikrai reikia. Priežastis – didelė ekspertizės kaina.

V.Jankauską persekioja košmarai

Įtariamasis šiuo metu laikomas Šiaulių izoliatoriuje. Advokato žiniomis, V.Jankauskas neišsakė jokių papildomų reikalavimų dėl gyvenimo sąlygų.

„Jis siaubingai gailisi, eina iš proto dėl to, ką padarė. Negali miegoti be vaistų, košmarai sapnuojasi, vaizdai. Jis pats nesupranta, kaip tai galėjo įvykti, dėl to jam ir reikalinga ekspertizė, kuri paaiškintų, kas čia ir kaip“, – sakė E.Staponkus.

V.Jankauskas, anot gynėjo, dėl išgyvenimų per savaitę sublogo 12 kilogramų.

23-ejų metų vaikinas įtariamas lapkričio 16-osios vakare Šilutės rajone išžaginęs ir palikęs numirti Klaipėdos universiteto studentę, 20 metų J.Šikšniūtę. Už tai jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.