Dievo teismas iškrypėlį nubaudė anksčiau nei žmonės

Mažametę dukterį žaginusį 45 metų Kelmės rajono gyventoją likimas nubaudė anksčiau už teismą. Iškrypėlis po avarijos nebepakyla iš neįgaliojo vežimėlio, o namiškiai jį atstūmė.

Iškrypėlis po avarijos liko neįgalus, namiškiai jį atstūmė, todėl glaudžiasi globos įstaigoje.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Iškrypėlis po avarijos liko neįgalus, namiškiai jį atstūmė, todėl glaudžiasi globos įstaigoje.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 19, 2014, 2:45 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:08 PM

Šiaulių apygardos teismas pripažino kelmiškį kaltu ne tik dėl mažametės išžaginimo, bet ir dėl mergaitei sutrikdytos psichinės sveikatos.

Iškrypėlis už padarytus nusikaltimus nuteistas 8 metus kalėti, bet į įkalinimo įstaigą nekeliaus – ekspertai konstatavo, kad jis dėl sveikatos būklės atlikti bausmę negali ir negalės.

Sunkiais nusikaltimais kaltinamą kelmiškį likimas nubaudė neužbaigus ikiteisminio tyrimo. Iškrypėlis važiuodamas mopedu pateko į avariją ir buvo itin sunkiai sužalotas. Nuo jo nusisuko visi namiškiai, todėl jis dienas leidžia globos įstaigoje.

Pirmąkart savo dukterį jis išniekino 2009 m. pavasarį, kai mergaitei buvo dešimt metų.

Kelmiškis užpuolė televizorių žiūrėjusią dukterį, kai namuose daugiau nieko nebuvo. Drabužius nuo mergaitės nudraskęs iškrypėlis išžagino klykiantį vaiką ir pagrasino niekam nepasakoti, nes subadys peiliu.

Per teismo procesą įrodyta, kad mergaitė buvo išžaginta mažiausiai tris kartus. Visada kartojosi tas pats scenarijus – mažametė buvo užpuolama, kai nieko nebūdavo namuose.

Nustatyta, kad kankinamas vaikas bandė guostis namiškiams, bet kaimiečiai nepatikėjo pasakojimu.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai mergaitė apie siautėjantį tėvą papasakojo šią asocialią šeimą sekusioms Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojoms.

Šiaulių apygardos teismas šią bylą išnagrinėjo išvažiuojamuosiuose posėdžiuose, nes kaltinamasis po avarijos liko neįgalus ir savarankiškai gyventi nebegali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.