Vilniaus oro uosto siaubūnams ištraukė apynasrį

Vilniaus oro uoste siautėjantys policininkai Pavelas Brazovskis ir Jonas Glinevičius gali būti išmesti ne tik iš šios darbo vietos, bet ir apskritai iš tarnybos.

P.Brazovskiui (kairėje) ir J.Glinevičiui teks atsakyti už savo išpuolius.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Brazovskiui (kairėje) ir J.Glinevičiui teks atsakyti už savo išpuolius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 19, 2014, 7:33 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:45 PM

„Yra pavesta pradėti ikiteisminį tyrimą šių pareigūnų atžvilgiu, o kol nėra teisinio įvertinimo, tie žmonės turi būti perkelti dirbti į kitą vietą“, – vakar Seime per Vyriausybės valandą pareiškė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Tokį pavedimą ministras davė jį policijos generalinio komisaro poste pakeitusiam Linui Pernavui.

Gresia atleidimas iš darbo

S.Skvernelis teigė gerai žinantis istoriją apie dviejų įžūliais oro uosto šeimininkais pasijutusių pareigūnų elgesį, tačiau pats turėjo palikti policiją ir persėsti į ministro kėdę, todėl sutramdyti P.Brazovskį ir J.Glinevičių pavedė L.Pernavui.

Kol ikiteisminis tyrimas nustatys tam tikras aplinkybes dėl šių pareigūnų elgesio, ministras šią savaitę nurodė L.Pernavui susikompromitavusius pareigūnus paskirti dirbti į kitą vietą.

Sulaukus tyrimo rezultatų bus sprendžiama, ar jie iš viso gali likti policijos sistemoje.

„Ar jie turi galimybę tęsti tarnybą, pasakys tyrimas. Bet kokiu atveju tai ne pirmas, ne antras ir ne trečias toks faktas apie jų veiklą“, – kalbėjo vidaus reikalų ministras.

Vežiojo visą naktį

Pradėti ikiteisminį tyrimą šių dviejų pareigūnų atžvilgiu reikalauja ir parduotuvių tinklo „Du broliai“ savininkas Vaidotas Jankauskas, kuris su šių pareigūnų įžūliu elgesiu ir agresija susidūrė rugpjūčio 5-osios vakarą, kai iš Palangos atvyko pasitikti svečio italo.

Verslininkas su pareigūnais praleido visą naktį. Jis buvo sulaikytas, nuvestas į oro uoste esančias policijos patalpas.

Kai V.Jankauskui pasidarė bloga, iškviesta greitoji pagalba jį nuvežė į ligoninę. Kartu atvykę P.Brazovskis su J.Glinevičiumi po kurio laiko įmetė verslininką į policijos automobilį ir nuvežę į sostinės 2-ąjį policijos komisariatą uždarė laikinojo sulaikymo kameroje.

Paryčiais V.Jankauskas vėl atsidūrė ligoninėje ir ten buvo gydomas kelias dienas.

Tą naktį V.Jankauskui buvo labai pakilęs kraujospūdis, medikai konstatavo, kad vyras negalėjo valdyti dešinės kūno pusės – rankos ir kojos.

Pareigūnams tai buvo nė motais. Jie ne tik nesuteikė vyrui pagalbos, bet ir tęsė patyčias – filmavo savo mobiliaisiais telefonais.

„Kokios tu pagalbos nori?“ – atkirto pareigūnai V.Jankauskui, kai jis, nuvežtas į Santariškių klinikas, ne kartą prašė padėti atsistoti ir paeiti.

Negana to, vyrui išvirtus iš ligoninės vežimėlio, vienas pareigūnų prišoko prie jo, apvertė gulintį ir užlaužė rankas.

Tyčiojosi ir melavo

Pareigūnai ne tik tyčiojosi, bet ir apsimelavo. Savo tarnybiniame pranešime J.Glinevičius nurodė, kad matė, kaip jo kolega sulaikė V.Jankauską, bet peržiūrėjus oro uosto vaizdo kamerų įrašus paaiškėjo, jog tuo metu jo net nebuvo oro uosto teritorijoje.

Vėliau J.Glinevičius pradėjo aiškinti, kad jis buvo trumpam išvykęs tarnybiniu automobiliu, bet esą spėjo sugrįžti ir pamatyti visą įvykį, nors vaizdo kamerų įrašai rodo ką kita.

Net ir grįžęs J.Glinevičius niekur neskubėjo, tik išgirdęs P.Brazovskio kvietimą nubėgo į policijos skyriaus patalpas.

Kolegos savų nebaudžia

Kol kas V.Jankauskui nepavyksta pasiekti, kad dėl J.Glinevičiaus ir P.Brazovskio veiksmų būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šį verslininko skundą tyręs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Linas Malelė savo kolegų veiksmuose nusižengimų ar nusikaltimų neįžvelgė.

J.Glinevičiaus melą L.Malelė įvertino kaip vaizdo kamerų įrašų ir pareigūnų surašytų protokolų neatitikimą. Esą vaizdo kameros užfiksavo daugiau, nei pareigūnai galėjo prisiminti.

Atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą V.Jankauskas apskundė Vilniaus apylinkės prokuratūrai, bet atsakymo dar nesulaukė.

Be V.Jankausko, nuo šių dviejų pareigūnų yra nukentėję ir klaipėdietis Nerijus R. bei vilkaviškietis Audrius Kerpakis. Pastarasis teigė buvęs priverstas J.Glinevičiui ir P.Brazovskiui sumokėti kyšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.