Facebook įsilaužėlis moterį pavertė išmaldos prašytoja

Jauna klaipėdietė tik atsitiktinai sužinojo, kad internetu ji maldauja paskolinti pinigų.

Greitieji kreditai imami ir svetimu vardu.<br>J.Butkutės nuotr.
Greitieji kreditai imami ir svetimu vardu.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2014, 2:28 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:35 PM

Bandydama išsiaiškinti, kas jos vardu prašinėja pinigų, 28 metų moteris kreipėsi į policiją. Klaipėdietė prieš mėnesį sužinojo, kad jos „Facebook“ draugai gavo žinutes, kuriomis jos vardu buvo prašoma paskolinti 150 litų.

Tarp draugų atsirado ir geradarių. Vienas jų sutiko paskolinti 130 litų ir sulaukė keisto prašymo - pinigus pervesti į vienos bendrovės sąskaitą. Moteris įtaria, kad jos vardu naudojasi neteisėtai į jos "Facebook" paskyrą įsilaužęs asmuo. Kol kas jis nenustatytas.

Kad slaptų duomenų negalima patikėti net kaimynams, šiomis dienomis įsitikino dar dvi moterys. Į Biržų policiją kreipėsi 39 metų moteris ir nurodė, kad praėjusių metų liepos mėnesį savo bendraamžei kaimynei davė savo elektroninės bankininkystės kodų lentelę. Kaimynė be jos žinios paėmė 20 305 litų paskolų iš įvairių kredito bendrovių ir jų iki šiol negrąžino.

Apie skolas įspėjantys laiškai iš greituosius kreditus teikiančių bendrovių pradėjo plaukti ir 71 metų Panevėžio rajono, Ramygalos miestelio gyventojai. Moteris policijai tikino iš bendrovių nepaėmusi nė vieno kredito. Panevėžio policija ieško pensininkės vardu galėjusios pasinaudoti 62 metų Panevėžio rajono gyventojos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.