Kaune žmogų užmušęs apsaugininkas keliauja už grotų

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį apsaugos darbuotojui L. D., kuris kaltintas asmens nužudymu. Vyras siunčiamas į įkalinimo įstaigą 7 metams 6 mėnesiams.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 23, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:08 AM

L.Dzidolika kaltintas tuo, kpg būdamas apsaugos darbuotoju, 2013 metų kovą, prie Kaune esančio UAB „Trys berželiai“ pastato, viešoje vietoje, tyčia be jokios dingsties, sudavė pro šalį ėjusiam girtam vyrui smūgius į įvairias kūno vietas.

Nuo apsaugininkų padarytų sužalojimų vyras kitą dieną namuose mirė.

Teisme L.Dzidolika teisinosi, kad smūgiai buvo suduoti dėl būtinosios ginties, kaip reakcija į prieš jį nukreiptus necenzūrinius žodžius ir grasinimą, po kurio sekė gąsdinantis judesys, lyg asmuo būtų siekęs peilio.

Teismas konstatavo, kad žuvęs asmuo jokio ginklo neturėjo, buvo apgirtęs ir svirduliavo į šonus, dėl tokios būsenos neprilygo kaltinamajam fizine prasme.

L.Dzidolika yra sportiško kūno sudėjimo, buvo ne vienas, o su dviem kolegomis apsaugos darbuotojais, todėl žuvusiojo išsakyti žodžiai ir judesiai nesudarė pagrindo manyti apie realų pasikėsinimą smogti peiliu, todėl šios nurodytos kaltinamojo aplinkybės atmestos kaip nepagrįstos.

L.Dzidolikos atsakomybę lengvinančios aplinkybės tos, kad jis savo noru atlygino padarytą materialinę žalą, taip pat nustatyta aplinkybė, kad nusikalstamos veikos padarymui įtakos turėjo provokuojantis nukentėjusiojo elgesys. Sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Teisėjų kolegija, įvertinusi byloje esančius duomenis, liudytojų, nukentėjusiųjų, kaltinamojo parodymus, pateiktą filmuotą medžiagą iš įvykio vietos, ekspertų išvadas, nusprendė L.Dzidolika pripažinti kaltu. Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad jis padarė labai sunkų nusikaltimą, kuriuo sukeltos neatstatomos pasekmės ir tuo padaryta ypatinga žala visuomenei.

Taip pat į tai, kad nusikaltimas padarytas be išankstinio sumanymo, sunkūs padariniai kilo dėl vieno smūgio į pilvą, o nukentėjusieji prašė skirti kuo švelnesnę bausmę. Atsižvelgiant į tai, L.Dzidolikai skiriama 7 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.