Lombardo plėšiko nuotaiką sugadino teisėjas

Šiaulių apylinkės teismas padėjo tašką lombardo apiplėšimo byloje, o 25 metų Deividą Butavičių už grotų pasiuntė pusseptintų metų.

D.Butavičius kaltę neigė, bet teismui pakako pareigūnų surinktų įrodymų.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Butavičius kaltę neigė, bet teismui pakako pareigūnų surinktų įrodymų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 23, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:27 AM

Šis šiaulietis su nenustatytu asmeniu 2011 m. gruodžio 11-osios popietę įsiveržė į Tilžės gatvėje esantį lombardą. Kaukėmis veidą dangstęsi nusikaltėliai grasino darbuotojui ir susižėrė visus rastus juvelyrinius dirbinius.

Pasprukusius nusikaltėlius išdavė lombarde rasti pirštų antspaudai ir iš kojinės padaryta kaukė. Ištyrus rastus pėdsakus, nustatytas vienas įtariamasis – D.Butavičius. Antrojo rasti nepavyko, todėl jo byla išskirta į atskirą.

Nors D.Butavičius kaltę neigė, teismas jo pateikta versija nepatikėjo. Skiriant bausmę buvo atsižvelgta, kad niekur nedirbantis šiaulietis teisiamas antrą kartą.

Pirmąsyk jis buvo nuteistas iškart po plėšimo. Tąkart D.Butavičius išklausė nuosprendį už turto pasisavinimą, bendrininkavimą ir vaiko įtraukimą į nusikalstamą veiklą.

Bausmes subendrinęs teismas iš apiplėšimo bylos pašalino kaltinimą ginklo panaudojimu, nes šis faktas nebuvo įrodytas.

Be to, iš plėšiko priteista mažesnė suma nei prašė nukentėjusieji.

Teismas nusprendė, kad iš lombardo pagrobtus papuošalus reikia įvertinti ne kaip juvelyrinius dirbinius, o tauriųjų metalų laužą. Todėl D.Butavičiui apiplėšto lombardo savininkui teks sumokėti daugiau kaip 57 tūkstančius litų.

Į teismą atvesdintas šiaulietis buvo geros nuotaikos. Ji kiek subjuro išgirdus nuosprendį. „Vakare paskambinsiu!“ - išvedamas konvojaus pareigūnų namiškiams šūktelėjo D.Butavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.